Dimarts, 26 de gener de 2021 - Edició 915
La República

El Gobierno mantindrà les concertines de les tanques de Ceuta i Melilla

L’executiu aposta per reforçar la frontera i es limita a dir que retirarà les concertines “passat l’estiu”, quan l’afluència és més baixa

Redacció
Redacció 13/05/2019

El Ministeri de l’Interior no ha començat a retirar les concertines de les tanques frontereres de Ceuta i Melilla amb el Marroc, ni té previst començar a fer-ho almenys fins que passi l’estiu, segons han assenyalat a Europa Press fonts d’aquest departament. Aquestes mateixes fonts han afirmat que els treballs per la posada en marxa del pla integral de reforç i modernització de les fronteres de totes dues ciutats autònomes “segueixen avançant”.

Des d’Interior no han donat un termini concret per fer efectiva la substitució de les concertines, si bé han matisat que una de les mesures que es duran a terme abans –concretament el sistema de reconeixement facial– “estarà executada a l’estiu”. Per la qual cosa, la retirada de les concertines es demorarà, almenys, fins a finals de l’estiu.

La substitució d’aquests filferros amb fulles tallants es contempla en “la darrera fase” del pla perquè, segons han argumentat des d’Interior, per executar la substitució de les concertines per elements dissuasoris més efectius però no lesius “cal complir prèviament amb les tasques d’enfortiment de la frontera que ja s’estan duent a terme”.

En aquesta línia, fonts d’Interior han subratllat que actualment s’està “acabant” el circuit tancat de televisió a Ceuta i “s’ha avançat en els tràmits administratius per a l’obra a Tarajal. Així mateix, s’estan realitzant els expedients per al sistema de reconeixement facial, que “estarà executat a l’estiu”.

Relacionats