Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Gobierno es treu la careta i admet que les armes espanyoles es poden utilitzar en la guerra del Iemen

Robles considera que és "difícil" verificar que no són utilitzades per finalitats bèl·liques

|

- Publicitat -

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha admès aquest dilluns que en un escenari de guerra, com el de Iemen, és “difícil” verificar si les armes espanyoles són usades en el conflicte. Robles ha assegurat que no es vendrà material de les Forces Armades a altres països, com va dir el president del Gobierno, Pedro Sánchez, després de la polèmica generada pel lliurament de 400 bombes de precisió a Aràbia Saudita.

“No anem a vendre material que sigui de les Forces Armades. No és procedent”, ha assegurat en una entrevista en RNE. Tanmanteix, la titular de Defensa ha admès que un altre tema diferent són els contractes de la indústria armamentística espanyola, però, en tot cas, ha recalcat que aquests acords de Defensa no poden estar vinculats a la construcció en les drassanes espanyoles.

Publicitat

Amb tot, la ministra ha reivindicat que es compleixin les resolucions de l’ONU i s’exigeixi el diàleg entre les parts d’aquest conflicte, que enfronta des de març de 2015 al Govern de Iemen, que rep el suport de Riad, i el moviment huthi.

Robles ha posat l’accent en la crisi humanitària que es viu a Iemen, per la qual cosa ha qualificat de “rellevant” el paper de l’ONU per a cercar una solució a la guerra.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut