Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Gobierno embogeix i amenaça Bèlgica si no extradeix Puigdemont

|

- Publicitat -

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha advertit aquest dimarts l’Estat de Bélgica que el seu executiu “no entendrà” que no extradeixi Puigdemont a la justícia espanyola, i per tant si s’arriba a aquest punt prendrà “decisions”.

Preguntada per quines serien aquestes decisions, Calvo ha recordat que els governs “han de col·laborar” en el seu dia a dia. “Entre estats es col·labora i es pot tenir més intensitat o menys en aquestes col·laboracions, i salvant que els dos poders judicials s’entenguin, treballin i es produeixi un pronunciament sobre aquesta qüestió, independentment d’això, Espanya, almenys mentre nosaltres siguem el govern, no entendrà que l’Estat belga no reconegui la plenitud de la democràcia espanyola negant que s’asseguin davant la nostra justícia els que ja han estat sentenciats de manera absolutament garantista”.

Publicitat

Boye creu que l’advertència d’Espanya a Bèlgica per l’euroordre de Puigdemont “ajuda molt” al seu cas

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, creu que l’advertència d’Espanya a Bèlgica per l’euroordre “ajuda molt” en el seu cas. Boye ha “agraït” les declaracions de la vicepresidenta Calvo i ha reiterat que estan “molt tranquils” respecte al resultat del procés d’extradició contra Puigdemont a Bèlgica.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut