Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Gobierno diu que Espanya està “en fase de possible control”

|

- Publicitat -

El director del Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha assenyalat que la pandèmia del coronavirus a l’Estat “està en fase de possible control”.

“Això ens permet plantejar situacions de futur”, ha manifestat aquest dissabte Simón, durant la seva intervenció en la roda de premsa del Comitè Tècnic de seguiment diari del coronavirus.

Publicitat

Per l’expert de Sanitat, l’Estat espanyol segueix “amb la tendència observada” i amb una situació “semblant a la dels últims dies”, cosa que, segons la seva opinió, és una bona notícia i una situació molt favorable.

“Progressivament hem de començar a plantejar-nos les evolucions en les mesures d’alleujament”, ha subratllat Simón, destacant que aquest dissabte hi ha hagut un increment de l’1,7 per cent en el nombre de morts per coronavirus, 378 morts més en les últimes 24 hores.

En aquest sentit, ha ressaltat que l’evolució “és favorable fins i tot en aquest indicador, que és molt més tardà que el nombre de nous casos”.

Per la seva banda, el total de contagiats per coronavirus ascendeix a un total de 223.759, en registrar 2.944 positius més aquest dissabte, i ja són 95.708 persones les que s’han recuperat, fet que suposa 3.353 curats en les últimes 24 hores.

“Hi ha un increment de casos de l’1,5 per cent, que en principi confirmaria clarament la tendència descendent que anem observant”, ha indicat el doctor Simón.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut