Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Diàleg unilateral del Gobierno: no hi haurà mediador perquè el considera “innecessari”

|

- Publicitat -

La ministra portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha donat per tancada la “falsa polèmica” sobre la figura del mediador que reclama el president de la Generalitat, Quim Torra. En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montoro ha considerat que “no és necessària” aquesta figura en el diàleg entre governs perquè “la totalitat dels ciutadans espanyols són testimonis de les converses”. A més, la portaveu ha desvinculat el full de ruta per al diàleg amb les pròximes convocatòries electorals. “El diàleg no pot esperar. El diàleg és urgent i necessari”, ha reblat. Pel que fa a la taula entre governs que s’ha de celebrar abans que acabi el febrer, ha dit que encara no té data i que es convocarà “en breu”.

Montero no ha detallat qui formarà part de la delegació del govern espanyol a part del mateix president Pedro Sánchez i el vicepresident segon, Pablo Iglesias. Fonts de Moncloa han destacat que el fet que Iglesias s’incorpori a la taula de diàleg “no implica res” i que respon a la voluntat de Sánchez d’incorporar-hi persones que puguin “facilitar el diàleg”. Les mateixes fonts han dit que és Sánchez qui determinarà les persones que formaran part de la taula del diàleg amb el Govern i que triarà perfils que tinguin la màxima “capacitat de facilitar un punt de trobada”.

Publicitat

Tanmateix, Moncloa destaca que el fet que Iglesias estigui a la taula de diàleg no implica que canviï el posicionament del govern espanyol sobre Catalunya, ja que el líder d’Unides Podem ja va oferir a Sánchez lleialtat amb el posicionament que decidís el president espanyol. Amb tot, Montero ha manifestat el compromís del govern espanyol de “seguir aprofundint amb els punts de trobada” i intensificar en els pròxims mesos el seu full de ruta malgrat les convocatòries electorals.

Et pot interessar  El Govern vol reunir les taules de negociació amb l'Estat malgrat les eleccions del 12-M: "Aquí no s'aparca res"

Tot i que el govern espanyol dona per superat el debat sobre el mediador, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimarts que el president Torra defensarà a la taula independentista que el mediador és la “millor manera” de garantir els acords amb la Moncloa. El mediador, doncs, es “portarà a debat” a una taula independentista que encara no té data però que s’hauria de celebrar entre aquesta setmana i la que ve.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut