Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Detingut a la frontera de Colòmbia un dels presumptes autors de l’intent d’assassinat a Vidal-Quadras

L'home, de nacionalitat veneçolana, tenia una ordre de crida i cerca per terrorisme

|

- Publicitat -

La policia de Colòmbia ha detingut a la frontera un dels presumptes autors de l’intent d’assassinat a Aleix Vidal-Quadras. El detingut és un home de nacionalitat veneçolana que tenia una ordre de crida i cerca internacional per un delicte de terrorisme; intentava accedir a Colòmbia des del seu país quan a la frontera li ha saltat una alerta vermella d’Interpol.

Es tracta de la quarta persona detinguda amb relació a l’intent d’assassinat de l’exlíder del PPC. A finals del passat mes de novembre, la policia espanyola va detenir a Màlaga i Granada tres persones presumptament implicades en els fets, una de les quals va ingressar el mateix novembre a la presó.

Publicitat

El fundador de Vox i l’exlíder del PPC va rebre un tret a la cara el 9 de novembre a Madrid, al carrer Núñez de Balboa, a l’altura del número 40. L’atac va deixar-lo malferit, però després de l’arribada dels equips d’emergències, que van aconseguir estabilitzar-lo, el polític va ser traslladat a l’hospital, on va ser operat de dues fractures a la mandíbula.

Malgrat que l’extrema dreta de Vox va intentar treure rèdit de l’atac al fundador del seu partit, assegurant que es tractava d’un atac ideològic, el mateix Vidal-Quadras va apuntar que les seves relacions amb el Consell Nacional de Resistència de l’Iran (CNRI) eren el motiu perquè l’haguessin intentat matar; el CNRI és la façana política dels Mujahidins, una organització que el règim iranià, així com els EUA, titlla de terrorista. Els vincles estrets de Vida-Quadras amb aquesta organització van fer que el 2014 rebés 800.000 euros en donacions, les quals van finançar el 80% de la campanya europea de Vox, segons va destapar El País.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut