Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Cs organitza un circ mediàtic a l’Eurocambra per a denunciar que l’amnistia amenaça l’estat de dret

L'acte ha comptat amb la presència d'associacions de jutges i fiscals espanyolistes que denuncien que l'acord del PSOE amb Junts "assumeix el relat independentista"

|

- Publicitat -

L’espanyolisme és expert en victimitzar-se i muntar circs mediàtics per tal de vendre el seu relat de víctima. De la mateixa manera que van fer el PP i Vox per tal de denunciar el sistema d’immersió lingüística a l’educació catalana, ara és Ciutadans, que encara té representació al Parlament Europeu, qui ha organitzat un circ a l’Eurocambra per a denunciar les suposades “amenaces” a l’estat de dret que l’Estat espanyol pateix arran de la llei d’amnistia.

Cs, juntament amb la col·laboració de l‘Associació Professional de la Magistratura i l’Associació de Fiscals, ha organitzat un acte al Parlament Europeu titulat ‘Amenaces a l’estat de dret a la UE. El cas d’Espanya. Els atacs al poder judicial’, en el qual han participat les presidentes de totes dues associacions. L’únic rerefons de l’esdeveniment, tanmateix, era criticar la llei d’amnistia i fer soroll contra aquesta, aprofitant que la Comissió de Justícia encara l’està revisant i no ha emès una opinió sobre la nova norma.

Publicitat

La presidenta de l’Associació Professional de la Magistratura, María Jesús del Barco, ha denunciat que el pacte d’investidura entre el PSOE i l’independentisme posa “els jutges sota la lupa del poder legislatiu”. “La nostra preocupació és màxima”, ha dit Del Barco. Ha criticat que el pacte del PSOE amb Junts “parla de ‘lawfare'”, de la “judicialització de la política” i opta per la creació de comissions parlamentàries per “revisar” resolucions judicials.

“És la més clara intromissió del poder polític en la feina dels jutges. Suposa la ruptura de la separació de poders, una de les bases de la democràcia i l’estat de dret”, ha dit. Davant aquests “atacs”, Del Barco ha dit confiar “plenament” en la UE. “Entenem que només Europa pot posar límits a la desestabilització de l’estat de dret“, ha defensat la magistrada, que ha lamentat la “pressió” a la que considera s’està sotmetent els jutges.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE dona la raó a Puigdemont i Comín: afirma que l'Eurocambra havia d'acceptar els seus escons des del juny del 2019

Al seu torn, la presidenta de l’Associació de Fiscals, Cristina Dexeus, ha denunciat la “persecució política al poder judicial” a Espanya, criticant que la llei d’amnistia dona “impunitat a canvi de vots”. “Són polítics qui perdonen altres polítics”, ha dit la presidenta de l’Associació de Fiscals, que ha reivindicat que la mesura “no facilita la convivència sinó el préstec de favors polítics”. A més, Dexeus ha denunciat que l’acord del PSOE amb Junts “assumeix el relat independentista” i “tergiversa la història”.

En l’acte també ha intervingut Javier Martínez, també membre de l’Associació Professional de la Magistratura, qui ha remarcat que “Espanya mereix un estat de dret amb plenes garanties” i ha advertit que el “silenci” convertiria els jutges i els fiscals en “còmplices de la perversió del sistema”.

Finalment, l’eurodiputada de Ciutadans, Maite Pagaza, organitzadora de l’acte, ha lamentat que s’estiguin “trastocant tots els valors i elements que vertebren l’estat de dret”. “No hi ha vots per sobre de les lleis”, ha dit. A l’acte han assistit eurodiputats de Ciutadans, PP i Vox.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut