Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Octuvre denuncia l’atac a la llengua catalana perpetrat pel PSOE, el PP i Vox al Parlament Europeu

|

- Publicitat -

Octuvre parla clar i català sobre l’esperpèntic circ que la dreta espanyola va muntar al Parlament Europeu durant la suposada sessió d’experts de la Comissió de Peticions, presidida per l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat, que va tenir lloc el passat dimarts, 28 de febrer. En un breu vídeo de poc més de 8 minuts, la plataforma retrata l’engranatge que el PSOE, el PP i Vox han muntat, amb l’ajuda dels mitjans de comunicació espanyols, per continuar la seva guerra contra la llengua catalana.

El passat dimarts, 28 de febrer, tenia lloc a la Comissió de Peticions de la Unió Europea una sessió amb suposats experts per abordar la immersió lingüística a l’educació catalana, un dels principals flancs amb què l’espanyolisme ataca el model educatiu català. Els mitjans espanyols, com no podia ser d’altra manera, van esbombar la notícia de forma esbiaixada, i presentant la immersió lingüística com un problema a ulls de la UE. Tanmateix, la sessió va torçar-se progressivament, i després d’emetre nombroses queixes, els eurodiputats socialistes i independentistes, així com catalans, van abandonar l’hemicicle, deixant plantats els quatre experts, dels quals tres van ser proposats pel PP i un altre, per Vox.

Publicitat

Octuvre denuncia que els mitjans espanyols, per variar, no han explicat tota la veritat. I la realitat és que quan la presidenta de l’Assemblea per a una escola bilingüe, Ana Losada, va presentar una petició a la Comissió per demanar la supressió de la immersió lingüística, va trobar-se amb dues negatives. Totes coincidien en el fet que ni la Comissió ni la UE tenen competències per actuar sobre els règims lingüístics i l’organització de l’educació als estats membres.

Et pot interessar  17A, un crim d’estat? (1): Un govern del PP va mentir per intentar guanyar unes eleccions

No obstant això, com bé exposa Octuvre, la situació va canviar en el moment en què l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat va accedir a la presidència de la Comissió de Peticions. Si bé va tornar a insistir en la petició de Losada, Montserrat va tornar a trobar-se amb una clara negativa, però això no va impedir que muntés tot un circ per tal de tirar endavant la qüestió. Així, l’eurodiputada popular va anunciar que la Comissio havia acordat una “missió” per vigilar la immersió lingüística a les escoles catalanes, així com una sessió amb experts per abordar la qüestió.

Com ja s’ha esmentat, la aquesta sessió no va anar gens bé, i diversos eurodiputats no van dubtar a assenyalar el circ que la dreta i ultradreta havia muntat a l’hemicicle per tal de continuar lliurant les seves guerres contra la llengua catalana. Sobre aquest aspecte, la plataforma subratlla la clara manipulació mediàtica dels mitjans espanyols, que en cap moment han esmentat les tres negatives de la Comissió a estdiar el model educatiu català perquè queda fora de les seves competències, ni le mateixes queixes dels eurodiputats.

Amb tot, Octuvre critica que, “mentre parlen de diàlegs ficticis i els nostres governants pacten amb l’estat a canvi de res” el PSOE, el PP, Vox, així com la maquinària mediàtica que tenen al seu servei, “mantenen intacta la seva guerra contra la nostra llengua”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut