Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Cs a la desesperada ja no descarta que Iceta lideri una coalició unionista

|

- Publicitat -

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha tornat a demanar aquest divendres al PSC i al PP que acceptin presentar-se a les pròximes eleccions a Catalunya en una llista unitària al costat de la formació taronja perquè creu que així guanyaran als partits independentistes i podran formar un govern “constitucionalista”, i ha evitat descartar que el candidat a la Generalitat pogués ser el socialista Miquel Iceta.

En una trobada organitzada per Nueva Economia Forum, Arrimadas ha afirmat que “es pot guanyar al separatisme” i que serà “molt més fàcil” aconseguir-ho amb una candidatura conjunta, perquè seria una alternativa “il·lusionant” per a l’electorat no nacionalista que farà que “no es perdin vots pel camí”.

Publicitat

“Per governar cal anar junts”, ha afegit la líder de la formació taronja, que ha demanat “responsabilitat i sentit d’Estat” a socialistes i populars i que cada partit cedeixi “una mica”.

Voluntat de sumar per evitar el ridícul

Després de recordar que Cs és actualment la primera força política al Parlament (després la seva victòria en les eleccions autonòmiques de 2017), Arrimadas ha assegurat que a ella no li importa cedir i arribar a acords per tal de poder formar un “govern constitucionalista “a Catalunya.

Quan li han preguntat si aquesta candidatura conjunta podria estar encapçalada pel primer secretari de PSC, Miquel Iceta, en lloc de per als candidats de Cs, Carlos Carrizosa, ha respost que “l’important és tenir la voluntat política de sumar les tres forces”.

“Li garanteixo que per la nostra part l’important serà com anem, que és junts, i el per a què, que és un programa comú per a garantir la sensatesa a Catalunya. Espero sincerament que el PSC fins i tot arribi a fer aquesta proposta, perquè per almenys significaria que han acceptat anar junts amb Ciutadans i el PP”, ha declarat.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià

Menjar-se un gripau per no anar sols

En la trobada ha participat també Carrizosa, que aquest dijous va estar en un acte a Barcelona al costat d’Iceta i al president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, en què els tres van defensar que és possible una alternativa no independentista al Govern si es formen majories transversals dels objectius comuns.

Arrimadas ha destacat que Carrizosa, Iceta i Fernández “es van posar d’acord en moltíssimes coses” i s’ha mostrat convençuda que, en la situació de “degradació” que pateix Catalunya, “seria molt fàcil trobar un programa comú” de govern entre els tres partits.

Sobre la possibilitat que el PSC rebutgi clarament entrar en una llista conjunta i que aquesta la integrin només Cs i el PP, ha dit en aquest moment no es planteja aquest escenari.

“No llençarem la tovallola” ni a “fer el favor al PSC tancant la porta al fet que ells estiguin”, ha comentat la presidenta de Cs, afirmant que li agradaria formar una candidatura “transversal” que incorpori també a persones de la societat civil.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut