Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Crida antimilitarista al País Basc a posar un Guernica al balcó aquest diumenge

|

- Publicitat -

Grups antimilitaristes han fet una crida a la ciutadania perquè col·loqui el diumenge a les finestres i balcons imatges del quadre ‘Guernica’, de Pablo Picasso, al costat del lema “Despeses militars per a necessitats socials”, coincidint amb el 83 aniversari del bombardeig.

Les agrupacions Bake-Ekintza Antimilitarista, Emakumeok Gerraren Aurka, Kakitzat i Alternativa Antimilitarista Kem-Moc Nafarroa expliquen que la pandèmia fa evident que s’ha de “deixar d’invertir en armes per fer-ho en salut i educació”.

Publicitat

També hi ha hagut polèmica perquè el Departament de Seguretat del Govern basc havia prohibit al principi l’ofrena floral prevista pel consistori al cementiri de Zallo en homenatge als morts en l’atac aeri, en considerar que “no tenia encaix” per l’estat d’alarma decretat pel Gobierno.

Ara, però, sembla que demà es permetrà un acte simbòlic: es limita a un màxim de quatre persones l’assistència a les tres ofrenes florals previstes en el programa, que inclourà també toc de sirenes i encesa d’espelmes als balcons.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut