Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Contradiccions dins el PSC per intentar justificar la seva absència a la manifestació pel català

|

- Publicitat -

El recentment escollit primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha intentat excusar el seu partit per no assistir a la manifestació de dissabte de ‘Som Escola’. Segons ha declarat en una entrevista a Rac 1, el motiu és que “no està d’acord en fer fronts amb aquest tema” i ha desmentit que l’absència fos deguda a la celebració d’un congrés del partit.

D’aquesta manera contradiu la presidenta del PSC, Núria Marín, que fa just una setmana va argumentar que no hi serien perquè coincidia amb el congrés. Illa ha avançat que proposarà a la primera reunió de la nova executiva d’aquest dilluns que s’impulsi la celebració d’unes jornades amb experts per “despolititzar” la llengua a l’escola. Es tracta, segons ha dit, d’una jornada “més tècnica que política”.

Publicitat

Pel que fa a les declaracions del president del PP, Pablo Casado, en les quals ha dit que els professors no deixen anar al lavabo als alumnes que parlen en castellà, Illa ha dit que són unes manifestacions “falses”. Ha afegit que cal “un punt de serenor” i “despolititzar” aquesta qüestió.

Et pot interessar  Aragonès pregunta a Illa per què prefereix el "cafè aigualit per a tothom" a un finançament singular "just"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut