Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Condemnat a 4 anys de presó un dels assaltants al Capitoli dels EUA

|

- Publicitat -

Un home ha estat sentenciat a 3 anys i 8 mesos de presó per l’assalt al Capitoli dels Estats Units d’Amèrica per part de seguidors de l’expresident Donald Trump (2017-2021), en el qual van morir cinc persones.

Segons explica eldiario.es, Devlyn Thompson ha estat condemnat a 46 mesos de presó després de declarar-se culpable d’agredir, resistir-se i obstaculitzar als agents de la Policia mentre usava una arma perillosa. El jutge federal Royce C. Lambert, de la Cort del Districte de Columbia, ha ordenat igualment que el condemnat pagui 2.000 dòlars en concepte d’indemnització.

Publicitat

La sentència supera la de Scott Fairlamb —3 anys i 5 mesos de presó— qui va ser la primera persona sentenciada per agredir un agent de policia durant l’assalt al Capitoli. “La violència que es va produir aquest dia va ser un menyspreu tan flagrant a les institucions del Govern”, ha afirmat Lambert, citat per la cadena CNN.

Thompson va utilitzar una porra metàl·lica per intentar colpejar l’esprai lacrimogen que portava a la mà un oficial i evitar així que ruixés als assaltants. Segons el DOJ, des del passat 6 de gener han estat detingudes més de 700 persones en gairebé tots els 50 estats del país per aquest fet, entre elles 220 acusades d’agredir o obstaculitzar les forces de l’ordre.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut