Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Casado treu importància a la segregació racial dels EUA comparant-la amb l’escola de Canet de Mar

|

- Publicitat -

El president del PP, Pablo Casado, ha comparat aquest dimarts el cas de l’escola de Canet de Mar (Maresme) obligada a fer el 25% de les assignatures en llengua castellana per ordre judicial amb la segregació racial dels Estats Units de la dècada de 1960. Anteriorment, la baixesa de Casado el va portar a titllar “d’apartheid lingüístic” la defensa del català. També va banalitzar el nazisme, emportant-se una categòrica esbroncada que es va fer viral.

En un acte a Barcelona, el líder popular ha tornat a recuperar l’insultant concepte d'”apartheid lingüístic” i ha fet referència a Ruby Bridges, una ciutadana dels Estats Units que va ser la primera nena negra que va assistir a una escola només per a blancs a l’estat de Louisiana i que va haver de ser escortada per la Guàrdia Nacional nord-americana.

Publicitat

Per a Casado, els defensors de la immersió lingüística en català estan duent a terme un projecte d'”enginyeria social”. “Estan utilitzant la llengua per etiquetar i separar entre ciutadans de primera i de segona”, ha assegurat. Per això ha sostingut que la causa de Canet “no és només lingüística ni només educativa” sinó que “és una causa de la humanitat i pels drets”.

 

Et pot interessar  17A, un crim d’estat? (1): Un govern del PP va mentir per intentar guanyar unes eleccions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut