Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Casado treu importància a la segregació racial dels EUA comparant-la amb l’escola de Canet de Mar

Aquesta vegada ha fet referència a Ruby Bridges, una ciutadana dels Estats Units que va ser la primera nena negra en assistir a una escola només per a blancs a l’estat de Louisiana

Agències 14/12/2021

El president del PP, Pablo Casado, ha comparat aquest dimarts el cas de l’escola de Canet de Mar (Maresme) obligada a fer el 25% de les assignatures en llengua castellana per ordre judicial amb la segregació racial dels Estats Units de la dècada de 1960. Anteriorment, la baixesa de Casado el va portar a titllar “d’apartheid lingüístic” la defensa del català. També va banalitzar el nazisme, emportant-se una categòrica esbroncada que es va fer viral.

En un acte a Barcelona, el líder popular ha tornat a recuperar l’insultant concepte d'”apartheid lingüístic” i ha fet referència a Ruby Bridges, una ciutadana dels Estats Units que va ser la primera nena negra que va assistir a una escola només per a blancs a l’estat de Louisiana i que va haver de ser escortada per la Guàrdia Nacional nord-americana.

Per a Casado, els defensors de la immersió lingüística en català estan duent a terme un projecte d'”enginyeria social”. “Estan utilitzant la llengua per etiquetar i separar entre ciutadans de primera i de segona”, ha assegurat. Per això ha sostingut que la causa de Canet “no és només lingüística ni només educativa” sinó que “és una causa de la humanitat i pels drets”.