Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

[Vídeo] La baixesa de Casado el porta a titllar “d’apartheid lingüístic” la defensa del català

|

- Publicitat -

Pablo Casado ha manifestat el seu odi cap al poble català, aquest cop, comparant la defensa de la llengua amb l’apartheid. El líder del PP ha copiat el discurs del seu aliat de Ciudadanos, Carlos Carrizosa, demostrant que cap dels dos té ni una mica de vergonya. Tot plegat, banalitzant la crueltat de la segregació racial i fent evident la manca de sensibilitat cap a les víctimes.

Així mateix, el popular ha instat Pedro Sánchez a “aplicar amb fermesa” la Constitució. “Espanya està patint un cas terrible de segregació lingüística a un nen de cinc anys. No puc entendre com el Govern de Catalunya està assenyalant i perseguint a un nen perquè la seva família vol que se li ensenyi en espanyol”, ha afirmat Casado aquest dissabte des de la Casa de la Moneda de Santiago de Xile.

Publicitat

De fet, el líder del PP ha reiterat la seva obsessió per recuperar “les competències educatives” de Catalunya amb un 155. “Si el Govern català no atén a raons i incompleix la sentència del Suprem, cal actuar. Això és intolerable i d’una extrema gravetat”, ha apuntat Casado.

Com Cs, el president popular manipula la situació amb un discurs sentimental i populista de baixa qualitat. “Jo demano a Pedro Sánchez, també com a pare de dues nenes, que protegeixi aquesta família de Canet. I que doni totes les eines legals a les forces i cossos de seguretat de l’Estat per acabar amb els violents que s’estan acarnissant amb aquest nen de cinc anys”, ha reclamat.

També ha aprofitat per criminalitzar l’independentisme, que segons ell, és el “verí nacionalista a Espanya”. “Fins a on pot arribar el silenci còmplice del Gobierno amb els independentistes, que estan atacant un nen de cinc anys per parlar espanyol?”, s’ha qüestionat en veu alta el líder del PP i ha recordat, per si algú dubtava dels seus privilegis, que el castellà és “l’idioma d’Espanya i de més de 600 milions de ciutadans d’arreu del món”.

Et pot interessar  El PPC allarga la mà a Junts per "entendre's" en l'impost de successions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut