Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Ayuso es preocupa ara per un possible brot de covid i demana a Sánchez controls als vols xinesos

|

- Publicitat -

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha decidit preocupar-se pels contagis de covid pràcticament tres anys després de l’esclat de la pandèmia. Tot i capitanejar la comunitat autònoma que pitjor va gestionar la pandèmia, Ayuso ara reclama al president espanyol, Pedro Sánchez, que estableixi controls als vols procedents de la Xina davant les “informacions alarmants” que arriben sobre un rebrot de covid-19.

En paral·lel, el conseller de Salut madrileny, Enrique Ruiz Escudero, ha adreçat una carta a la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en què li demana que valori “possibles mesures de salut pública” que suposin un “control extraordinari” al país d’origen de les persones amb resultat negatiu en les proves de diagnòstic d’infecció activa. El Ministeri de Sanitat ha convocat per a aquest divendres una reunió de la Ponència d’Alertes de Salut Pública.

Publicitat

A la carta, Escudero urgeix a Darias que convoqui “en les pròximes hores” el ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), màxim fòrum de coordinació del govern estatal i les autonomies en matèria de salut pública. Així mateix, Escudero compareixerà aquest matí per anunciar les noves mesures que s’activaran “davant les informacions de l’evolució de la covid-19 a la Xina”.

Control a les residències

La negligent gestió de les residències madrilenyes ha tacat completament la reputació d’Ayuso. Per això ara, la líder del PP ha aprofitat el rum-rum d’un possible rebrot per anunciar que la Comunitat de Madrid ha activat el protocol anticovid a les residències de gent gran. A més, la presidenta ha indicat que es reforçarà l’hospital Isabel Zendal.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut