Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El gran engany de Madrid amb la covid-19: Van amagar 1 de cada 5 casos durant l’última onada

|

- Publicitat -

La gestió de la pandèmia per part de la Comunitat de Madrid ha estat un desgavell des que va esclatar el coronavirus, i diversos escàndols per part de l’executiu d’Ayuso han anat saltant per evidenciar aquest fet. Aquest dimarts, s’ha confirmat un cop més el que tothom pensava però ningú admetia: Madrid ha amagat milers de casos positius de coronavirus per vendre que la situació no és tan greu com la pintaven els experts.

Així ho ha confirmat la Cadena SER, que amb dades sobre la taula ha demostrat que el govern d’Ayuso va anunciar que deixava de fer la prova de confirmació de positius de coronavirus als casos asimptomàtics o lleus, al mateix temps que passaria a considerar positius els casos que sortissin de tests d’antígens fets a casa i comprats a la farmàcia. En aquest últim punt és on esdevé el gran engany. Els positius de test d’antigen no van arribar mai a ser comunicats al Ministerio, sumant un total de 55.223 positius que els ciutadans van tenir la decència de notificar a les autoritats sanitàries, però que aquestes no van comunicar perquè constessin a l’estadística oficial.

Publicitat

Però això no és tot, ja que aquests 55.000 positius amagats tan sols corresponen al període del 13 de gener al 6 de març, quan la sisena onada va anar baixant. És a dir que encara es desconeixen els positius per test d’antígens entre el 21 de desembre i el 12 de gener, i, per tant, del període més dur de l’última onada.

 

 

 

Et pot interessar  La justícia madrilenya cita com a investigat la parella d'Ayuso
Publicitat

Opinió

Minut a Minut