Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Uns correus electrònics sobre els protocols de trasllat de pacients amb Covid demostren que Ayuso va mentir

Els missatges estaven signats pel director de coordinació sociosanitària de Madrid, que va sol·licitar que s’enviessin aquests protocols a 475 residències de Madrid

Redacció 09/06/2020
La presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz, durant la roda de premsa d'aquest 9 de març del 2020. (Horitzontal)

Les mentides d’Ayuso van sortint a la llum a cada dia que passa. Després que la presidenta de la Comunitat de Madrid donés explicacions sobre l’escàndol dels protocols de derivació a hospitals des de les residències, al·legant que un esborrany es va enviar per error, han sortit a la llum diversos correus electrònics, facilitats per El País, on un alt càrrec de la Conselleria de Sanitat va sol·licitar que s’enviessin aquests protocols a 475 residències de Madrid. En conclusió, ha quedat demostrat que Madrid va jugar amb les vides de les persones més grans afectades pel coronavirus.

En aquests missatges, el director de coordinació sociosanitària demanava el trasllat dels protocols de triatge, i estaven signats digitalment per ell. Per tant, es van descartar hospitalitzacions de certes persones amb discapacitat i d’ancians malalts de Covid-19. Segons els documents, la finalitat era evitar el col·lapse de la sanitat madrilenya, però a costa de sacrificar vides per arribar a l’objectiu.