Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Ayuso declara la guerra a Casado i l’acusa d’actuar d’una manera “cruel i injusta”

|

- Publicitat -

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha esclatat contra la direcció del PP a qui acusa de “fabricar” un cas de corrupció contra ella per “destruir-la” políticament. El to de les picabaralles populars s’eleva i Ayuso recrimina que la cúpula del PP hagi actuat de manera “cruel i injusta” atribuint-li “sense proves” acusacions que afecten la seva família.

“Les afirmacions s’estan publicant i que provenen de l’entorn de Pablo Casado, que ell no desmenteix són el pitjor que es pot esperar i a més ho fa des de l’anonimat”, ha etzibat. Així mateix, ha demanat que es “depurin responsabilitats” al PP i ha afirmat que va tenir coneixement d’un dossier sobre el seu germà encarregat per Pablo Casado, que li va dir que creia que la seva actuació era il·legal i que la informació li havia filtrat la Moncloa.

Publicitat

Ayuso ha comparegut a la seu del govern regional sense admetre preguntes per carregar durament contra la direcció del seu partit. Segons la presidenta de la Comunitat de Madrid “és insensat” que l’ataqui la direcció del seu propi partit i és fruit del fet que es vol presentar al Congrés del PP de Madrid. “Només vull que es doni veu als afiliats i que s’actuï d’acord amb la Llei, perquè s’està incomplint la Llei de partits”, ha dit.

Ha recordat que fa mesos que es publiquen informacions que apunten que la direcció de Génova prepara dossiers contra ella per vincular-la a “algun cas de corrupció referit a la meva família”, però segons la presidenta de la Comunitat tots aquests intents han estat fallits perquè no hi ha cap actuació irregular i són “mers rumors”.

En aquest punt ha retret que Génova busqués informació sobre la seva família. “Si volien aclarir algun contracte només ho havien de demanar, perquè tots estan al portal de transparència”, i el fet de preparar un dossier tenia com a únic objectiu “desprestigiar-la personalment i políticament”.

Et pot interessar  El PP diu que Armengol va tenir un "paper clau" en la trama balear del 'cas Koldo' i en demana "la immediata dimissió"

Ayuso ha explicat que farà públic el contracte de compra de mascaretes que suposadament va permetre que el seu germà cobrés una comissió. “No hi ha res il·legal, és un contracte de la primera onada de la pandèmia quan totes les administracions buscaven material sanitari” i ha estat fiscalitzat “per la intervenció general”.

També ha defensat l’actuació del seu germà que porta “26 anys com a comercial al sector sanitari” i a qui “mai he ajudat per aconseguir absolutament res”. “Que algú demostri” que l’ha ajudat, ha dit, perquè “no es trobarà absolutament cap prova”.

Ha recordat que es creu les paraules de l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, que ha negat que l’Ajuntament fes els moviments per contractar els serveis d’investigadors privats per obtenir informació dels comptes del seu germà, fet que —ha recordat— “és il·legal”.

“Malgrat que s’estaven fabricant suposades corrupcions contra mi, no he faltat mai al meu deure com a presidenta de la Comunitat de Madrid ni com a militant del PP”, ha dit, i el fet que dirigents del PP hagin actuat així “és un fet gravíssim que no he denunciat” per lleialtat i per protegir els interessos “d’Espanya”.

“He tornat el meu compromís amb Casado passant dels 22 escons a la majoria absoluta que crec que tenim avui”, i “voldria saber quants vots han aconseguit per al PP tots els que porten mesos dedicats a atacar-me” i “és molt dolorós que dirigents del teu partit, en lloc de donar-te suport, siguin els que et volen destruir”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut