Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Àudio] Valtònyc se’n fot del règim del 78: “Puta Espanya i que mori el borbó”

|

- Publicitat -

La justícia belga ha donat la raó a Josep Valtònyc, rebutjant la seva extradició i retratant l’Estat espanyol. Així doncs, el tribunal d’apel·lació de Gant ha decidit tombar l’euroordre espanyola que el perseguia pel contingut de les seves lletres.

El raper mallorquí s’ha mostrat satisfet durant l’entrevista a El Món a RAC1, però també remarca que si bé ha trobat justícia, “ha hagut de ser a 1.200 km de casa”. Després d’aquesta decisió, Valtònyc pot viatjar per Europa, però no té permès sortir del continent ni tornar a l’Estat espanyol, a diferència del rei fugat a qui el Gobierno “més progressista de la història” espera amb els braços oberts.

Publicitat

L’exiliat tampoc contempla fer-ho: “No vull tornar a Espanya. Estic molt bé aquí, i el meu futur passa per Europa. Fa quatre anys que no podia sortir de Brussel·les i ara toca recórrer el continent, seguir fent política, seguir militant i seguir treballant i estudiant”.

Acaba l’entrevista, com no podia ser d’altra manera, provocant les clavegueres del règim del 78. “Puta Espanya i que mori el borbó”, ha sentenciat. El raper mallorquí també ha mostrat el ditet “casualment” davant la màxima representació legal del Regne d’Espanya a Bèlgica.

 

Et pot interessar  Rovira empatitza amb el "dolor" de Sánchez però li retreu que ella va haver de marxar a l'exili
Publicitat

Opinió

Minut a Minut