Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Aragonès es compromet a desencallar el liceu de la Bressola a Perpinyà i garantir la llengua a la Catalunya del Nord

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha compromès a desencallar el projecte del liceu que vol obrir la Bressola a Perpinyà, aturat per les traves del consistori municipal. En una visita a l’escola que té la Bressola al Soler (Rosselló) aquest dijous, el president ha assegurat que és una “obligació” pel Govern “garantir els drets lingüístics” de tots els territoris de parla catalana.

En aquest sentit, Aragonès ha defensat l’aposta de la Generalitat per promocionar el català en l’àmbit audiovisual i donar suport a les iniciatives com les de la Bressola per escolaritzar els infants en català dins de l’estat francès. Després de visitar l’escola al Soler, Aragonés ha estat a l’estadi on juga l’equip de rugbi de l’USAP de Perpinyà.

Publicitat

La visita d’Aragonès a la Catalunya del Nord durarà dos dies i té com a objectiu estrènyer els llaços entre els catalans dels dos vessants dels Pirineus, així com amb la Regió administrativa Occitània, que forma part de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, de la qual també en formen part Catalunya i les Illes Balears.

Et pot interessar  Aragonès: "El projecte de Salvador Illa és Espanya i el projecte de Carles Puigdemont és Puigdemont"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut