Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Aragonès es compromet a desencallar el liceu de la Bressola a Perpinyà i garantir la llengua a la Catalunya del Nord

El president referma l’aposta de la Generalitat per promocionar el català a audiovisual i les iniciatives de la Bressola per escolaritzar els infants en català

Redacció 09/02/2023
Una alumna de l'escola de la Bressola al Soler li fa una pregunta al president de la Generalitat, Pere Aragonès Data de publicació: dijous 09 de febrer del 2023, 14:49 Localització: Perpinyà Autor: Aleix Freixas / Marina López

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha compromès a desencallar el projecte del liceu que vol obrir la Bressola a Perpinyà, aturat per les traves del consistori municipal. En una visita a l’escola que té la Bressola al Soler (Rosselló) aquest dijous, el president ha assegurat que és una “obligació” pel Govern “garantir els drets lingüístics” de tots els territoris de parla catalana.

En aquest sentit, Aragonès ha defensat l’aposta de la Generalitat per promocionar el català en l’àmbit audiovisual i donar suport a les iniciatives com les de la Bressola per escolaritzar els infants en català dins de l’estat francès. Després de visitar l’escola al Soler, Aragonés ha estat a l’estadi on juga l’equip de rugbi de l’USAP de Perpinyà.

La visita d’Aragonès a la Catalunya del Nord durarà dos dies i té com a objectiu estrènyer els llaços entre els catalans dels dos vessants dels Pirineus, així com amb la Regió administrativa Occitània, que forma part de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, de la qual també en formen part Catalunya i les Illes Balears.