Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

L’alcalde ultradretà de Perpinyà respon a Pere Aragonès que l’USAP “no ha de ser un projecte polític”

Segons Aliot, Pere Aragonès quan parla del compromís de l’USAP “insulta a la majoria de perpinyanesos, ell que precisament no té una majoria clara a Barcelona”

Redacció 09/02/2023
Louis Aliot amb Marine Le Pen

El digital rossellonès Ouillade recull la resposta de Louis Aliot, l’alcalde ultradretà de Perpinyà, a la visita del president Pere Aragonès a la Catalunya Nord.

Segons el text publicat, l’alcalde dona la benvinguda “al president de la regió Catalunya d’Espanya, Pere Aragonès, que avui passarà per Perpinyà evitant trobar-se amb el seu alcalde”.

En un text ple de retrets hi diu que “prenc nota de la seva confirmació del boicot deliberat a l’Ajuntament de Perpinyà (però no de la resta de municipis) amb el fals pretext que jo estaria situat a l’extrema dreta. Posicionament propi dels polítics d’extrema esquerra”.

Hi remarca que ha estat “escollit democràticament amb una majoria clara” i que d’això “se’n diu democràcia”. Segons Aliot, Pere Aragonès “insulta a la majoria de perpinyanesos, ell que precisament no té una majoria clara a Barcelona”. Malgrat tots aquests atacs, demana que se li faci “saber que sempre serà benvingut a l’Ajuntament de Perpinyà per respecte als valors democràtics i republicans”.

Ha criticat també alguns comentaris d’Aragonès sobre l’USAP. Segons Aliot, l’USAP s’ha de comprometre només amb “els valors esportius”. Expressa que “la política no ha d’intervenir en l’esport” i que l’USAP “és un club amb una història rica, fins i tot tràgica, lligat a un estadi que porta un nom emblemàtic que recorda el sacrifici dels soldats franco-catalans” durant la 1a Guerra Mundial. El nom de l’estadi, Aimé Giral, fa referència a un jugador del club mort durant aquell conflicte. Hi afegeix que el color blau de la samarreta és “el color de l’uniforme francès”. El batlle diu que “el club té una forta identitat catalana, rossellonesa i francesa” i que està lligat a un territori que “vibra de la mateixa manera escoltant L’Estaca o cantant La Marsellesa”.