Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Pere Aragonès visita avui la Catalunya Nord

La visita forma part d’un viatge de dos dies amb motiu del canvi de torn en la presidència de l’Euroregió Pirineus Mediterrània

Redacció 09/02/2023
Pere Aragonès durant la visita a la casa de Macià a Prats de Molló

El president Pere Aragonès visita avui la Catalunya Nord en un viatge de dos dies que té com a objectiu estrènyer els llaços entre els catalans de les dues vessants dels Pirineus, així com amb la Regió administrativa Occitània, que forma part de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, de la qual també en formen part Catalunya i les Illes Balears.

Aquest dijous Pere Aragonès visitarà la casa de Francesc Macià a Prats de Molló. Tot seguit visitarà una escola La Bressola i també el club de rugby USAP de Perpinyà. Aquest mateix dia també visitarà la Casa de la Generalitat de Perpinyà i donarà una entrevista a Ràdio Arrels. 
Demà visitarà Tolosa de Llenguadoc, on es farà una roda de premsa conjunta dels presidents dels tres territoris de l’Euroregió. Així, doncs, acompanyant Pere Aragonès hi seran Carole Delga, de la Regió Occitània, i Francina Armengol, de les Illes Balears.  L’Euroregió és una Agrupació Europea de Cooperació Territorial i té entre els seus objectius els de crear al nord-oest de la Mediterrània un pol de desenvolupament sostenible basat en la innovació i la integració social i econòmica del seu territori i defensar amb una mateixa veu projectes essencials per al seu desenvolupament equilibrat i sostenible.
La presidència de l’Euroregió és rotatòria i ara es traspassarà al president de la Generalitat.