Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

200 militars i guàrdies civils van viatjar fa 3 mesos a Wuhan, epicentre del coronavirus

Van participar as Jocs Mundials Militars a la ciutat que ara està en quarantena

Redacció 25/01/2020
Militars i Guardias Civiles a Wuhan a finals d'octubre del 2019

La Xina viu moments complicats després que el coronavirus s’hagi convertit en una plaga, ha confinat grans ciutats i ha deixat en quarantena a milions d’habitants. De retruc, la resta del món, a instàncies de l’Organització Mundial de la Salut, ha iniciat controls a les seves fronteres, especialment les aèries, per intentar detectar persones infectades.

Resulta que fa poc menys de 3 mesos, fins a 200 militars i guàrdies civils espanyols van viatjar fins a l’epicentre d’aquest virus, la ciutat de Wuhan, unes setmanes abans que les autoritats locals iniciessin les veus d’alarma i els posteriors protocols sanitaris.

Entre l’equip tècnic i agents de les forces d’ocupació espanyoles, un total de 200 persones van participar as Jocs Olímpics Militars i als quals la ministra Margarita Robles va acomiadar personalment a la seu del Ministeri de Defensa.

Segons explica La Información, aquests fets no han passat desapercebuts a les Forces Armades. Les dates en què els militars espanyols van estar a Wuhan exigeixen, com a mínim, cautela i la realització d’un protocol de verificació mèdic per assegurar-se que no s’han contagiat. Consideren que van poder tenir contacte en algun moment amb algun afectat i que s’haurien de prendre mesures. L’inici dels primers símptomes en ciutadans de la mateixa localitat es remunta al 8 de desembre de 2019, menys d’un mes i mig després de la marxa dels últims militars.

Esperem, doncs, que es prenguin les mesures oportunes i que no s’hagi de lamentar cap situació tràgica, com la que van als Jocs, dels 163 agents participants la representació pàtria espanyola només va aconseguir una medalla de bronze en la prova de relleus de la pista d’obstacles.