Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Interior relleva antidisturbis i activa un nou dispositiu per la visita de Felip VI i el procés electoral

|

- Publicitat -

El Ministeri de l’Interior ha activat un nou dispositiu de seguretat en motiu de la visita que el rei espanyol Felipe VI i la princesa Leonor faran el pròxim dilluns 4 al Palau de Congressos de Barcelona i també per la campanya electoral. Segons fonts del Ministeri són relleus dels antidisturbis que han estat actuant a Catalunya després de la sentència del Tribunal Suprem i actuaran en el marc d’aquest dispositiu “en coordinació i col·laboració amb els Mossos”.

Actualment hi ha desplegades a Barcelona cinc brigades de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP). El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha admès aquest dimecres que el seu executiu està preocupat per possibles incidents durant la jornada de reflexió, tot i que també ha apuntat que l’Estat adoptarà les mesures necessàries per garantir la seguretat dels dos esdeveniments.

Publicitat

Ha apuntat també que el seu executiu reportarà a la Fiscalia qualsevol sabotatge. “És una directriu que vam adoptar des del primer dia” i “per descomptat provarem d’evitar qualsevol impunitat”, ha dit.

Ábalos adverteix que l’Estat està “atent” a l’auditoria als Mossos

D’altra banda, Ábalos ha assegurat que l’auditoria als Mossos anunciada pel govern de la Generalitat és “una intimidació al prestigi professional d’aquest cos que està actuant amb un zel professional i defensant la legalitat”. Ha advertit que el seu executiu està “molt atent al que la Generalitat està fent contra el prestigi dels Mossos com a cos policial”, perquè està adoptant “decisions polítiques que poden afectar a la participació que els Mossos en aquests moments ens estan prestant a tots”. Per contra, ha assegurat que el govern de la Generalitat “més aviat sembla que està justificant la violència com va passar amb la portaveu” Meritxell Budço, que segons el ministre va atribuir les incidències a Renfe a la baixa inversió, fet “que és una vergonya” perquè “sabem que són sabotatges”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut