Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Interior preveu renovar el 90% de la flota de vehicles de Bombers abans del 2028

S'han presentat les primeres 21 unitats, incloses en un paquet de 77 vehicles i amb una inversió de prop de 33 MEUR

|

- Publicitat -

El Departament d’Interior preveu que l’any 2028 estigui renovada el 90% de la flota de vehicles del cos de Bombers. Així ho ha anunciat aquest divendres el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que ha assistit a la presentació dels primers 21 vehicles nous al parc de Bombers de Calaf (Anoia). Segons ha detallat, el Govern ha incrementat un 60% el pressupost destinat a les inversions del cos. Un pas, ha dit, “imprescindible per sortir del pou”. Aquests 21 vehicles formen part d’un paquet de 77 noves unitats que han suposat una despesa de prop de 33 MEUR. Entre els nous vehicles que s’aniran adquirint al llarg d’aquest any hi ha furgons de salvament, bombers urbanes lleugeres, bombers urbanes pesants, bombes nodrisses i autoescales.

Els prototips de tots els models van ser testats al llarg del segon semestre del 2023. Segons el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, els vehicles s’han construït després d’un llarg procés que ha recollit les “necessitats reals” dels Bombers. “Són màquines úniques que responen a les necessitats dels Bombers del nostre país”, ha subratllat.

Publicitat

Amb l’arribada de les primeres 21 unitats, començarà una fase de formació al personal per tal que es familiaritzin amb les noves prestacions dels vehicles. En total, quan hagin arribat tots els vehicles, els Bombers hauran renovat part de la seva flota. L’objectiu, ha dit el conseller, és que l’any 2028 s’hagi renovat el 90% de tota la flota.

Una situació “difícil” per la sequera

El titular d’Interior ha explicat que el Govern età incrementant els efectius amb convocatòries de 250 i 300 places amb l’objectiu d’assolir els 3.600 bombers funcionaris”. En aquest sentit, Elena ha posat en valor la necessitat “d’apostar per més mitjans tècnics i humans en un context en què les coses no són fàcils”. Segons el conseller, si la sequera continua, el país s’enfronta a “un estiu complicat”.

Et pot interessar  Desactivada l'alerta de l'Inuncat per l'episodi de pluges, que ha deixat 1.233 trucades al 112 i 568 avisos a Bombers
Publicitat

Opinió

Minut a Minut