Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Interior eternitza la retirada dels projectils de foam més lesius

|

- Publicitat -

El Departament d’Interior no té pressa per retirar els projectils de foam més lesius dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra. Tot i que el Parlament va aprovar la seva retirada “urgent” a principis de desembre, el conseller Joan Ignasi Elena ha admès que encara no hi ha una data concreta per començar a efectuar la tasca. De fet, s’ha excusat dient que “no es pot fer d’un dia per l’altre” i que primer cal trobar alternatives.

En el cas dels projectils de foam, a la comissió d’estudi sobre el model policial es va aprovar retirar el model que genera més impacte, i seguir amb el menys lesiu. Tanmateix, entitats com Amnistia Internacional i el centre Irídia aposten per retirar aquestes armes del tot, ja que freqüentment els policies no apliquen el protocol correctament. Així mateix, critiquen que la manca de traçabilitat dificulta la rendició de comptes i fomenta la impunitat dins els cossos policials.

Publicitat

“En els últims 7 anys han arribat a Irídia els casos de 3 persones que han perdut l’ull, 1 que ha perdut un testicle, 2 que han patit traumatismes cranioencefàlics i 2 amb cops per l’ús de foam”, han denunciat a les xarxes socials des del centre per la Defensa dels Drets Humans. Els testimonis dels qui han patit l’impacte són esgarrifosos i, sovint, les seqüeles físiques i psicològiques són irreversibles.

Et pot interessar  Elena garanteix que els Bombers tindran prou aigua pels incendis de l'estiu tot i que hagin d'anar més lluny a carregar
Publicitat

Opinió

Minut a Minut