Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Intercanvi de retrets entre Rufián i Botran

Albert Botran considera que l’independentisme “importa poc” a Rufián

Àlex Huguet
Àlex Huguet 07/01/2020
El líder d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián, anuncia la seva abstenció durant la investidura de Pedro Sánchez, el 7 de gener de 2020

La tensió viscuda al Congrés durant el debat d’investidura de Sánchez, s’ha escampat fins a arribar a les xarxes socials, on el diputat d’ERC, Gabriel Rufián, i el de la CUP, Albert Botran, han tingut una picabaralla arran d’un retuit de Rufián, on el periodista Daniel Basteiro deia que Vox tornava a l’hemicicle després d’haver marxat durant el parlament de Bildu, per escoltar la CUP, que curiosament votaria exactament el mateix que el partit d’extrema dreta. Botran, li diu a Rufián que “l’independentisme l’importa poc” i que “es serveix d’un periodista espanyolista” per dir el que pensa”. A més, també li retreu que volia comentar-li això mateix però en persona, i que Rufián li ha girat l’esquena al Congrés abans que pogués acabar de parlar amb ell.

Per la seva banda, el diputat d’ERC ha donat resposta dels diferents punts dels quals es queixava Albert Botran, titllant de “ridícul” que li vulgui demanar explicacions per un tuit que simplement explica el que ha passat. I és que, efectivament, Vox ha tornat a entrar a l’hemicicle just quan ha acabat Bildu i la CUP es disposava a fer el seu discurs.