Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Infermeres de Catalunya demana que es facin PCR als professionals en pràctiques abans d’entrar a treballar

Diversos professionals estan en aïllament després d’estar en contacte amb una persona de pràctiques que ha donat positiu

Agències 22/07/2020
Pla sencer de dues infermeres del CAP de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, amb els EPI abans de fer una prova PCR a una pacient. Imatge de l'11 de maig del 2020. (Horitzontal)

El sindicat Infermeres de Catalunya ha demanat al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que se suspenguin les pràctiques de màsters o formacions de Metge Intern Resident o Infermera Interna Resident, i que als professionals que facin pràctiques per entrar a treballar se’ls hi faci una prova PCR abans d’iniciar-les. La secció sindical ha enviat una carta a gerent del SEM fent aquestes peticions després que aquesta setmana diversos professionals hagin hagut de posar-se en aïllament en tenir contacte amb una persona de pràctiques que ha donat positiu. Infermeres de Catalunya avisa que es reserva el dret a portar a terme accions legals per protegir la salut dels treballadors, de les seves famílies i de la població que atenen.