Dimecres, 14 d'abril de 2021 - Edició 993
La República

Infermeres de Catalunya demana per carta la dimissió de Vergés a Torra

Exigeixen que la Conselleria de Salut “estigui dirigida per personal sanitari”

Avatar
Agències 28/07/2020

Infermeres de Catalunya ha demanat per carta al president de la Generalitat, Quim Torra, la dimissió de la consellera de Salut, Alba Vergès, i la secretària general de Salut, Laura Pelay, per la “mala gestió” de la Conselleria durant la crisi del coronavirus.

En la missiva, la presidenta d’Infermeres de Catalunya, Jessica Morillas, planteja que sigui una infermera qui dirigeixi la Conselleria: “Exigim que la Conselleria de Salut estigui dirigida per personal sanitari que conegui la realitat del nostre sistema de salut”.

“Tenim moltes infermeres perfectament formades i preparades per assumir les responsabilitats del càrrec”, i ha afegit que les decisions que afecten directament les persones no poden prendre’s des dels despatxos i sense conèixer la realitat de la sanitat, en les seves paraules.

“Mala Gestió”

Al seu parer, les decisions preses per la Conselleria durant la pandèmia “interfereixen en la qualitat de les cures i la bona atenció que la ciutadania es mereix per part de la sanitat pública”.

Com a exemples de “mala gestió”, Infermeres de Catalunya cita l’externalización dels rastrejos de Covid-19, la falta d’equips de protecció personal i les condicions en les quals ha treballat el personal sanitari durant la pandèmia, que el sindicat qualifica de precàries.

“Diverses vegades ens hem intentat comunicar directament amb la consellera per carta per fer constar la realitat en la qual ens trobàvem les infermeres i els infermers de Catalunya i a cap moment hem rebut resposta”, han lamentat.