Dissabte, 8 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Iñarritu demostra que Aznar segueix sent un dels pitjors expresidents del món

El diputat d’EH Bildu ha ironitzat sobre la trajectòria d’Aznar que mitjans internacionals ja el col·loquen entre els cinc pitjors expresidents del món

Redacció 01/10/2021

L’expresident del Gobierno, José María Aznar, continua amb la seva trajectòria d’enfonsada meteòrica. En aquesta ocasió per declaracions que ha fet ell mateix que l’han retratat com el xenòfob i fastigós racista que és.

L’expresident del Gobierno s’ha retratat en apuntar que “el nou comunisme és l’indigenisme” i fer afirmacions tan aberrants com que “es vol tornar a les societats prehispàniques”.

Aquestes declaracions que contenen l’imperant “cunyadisme” d’algú que ni s’ha fullejat els llibres d’història, el mantenen en la seva línia de polític mentider, roí i centrat en exuberar les baixes passions.

Tot ha succeït davant la mirada de Pablo Casado, meitat entusiasmat, meitat preocupat perquè les ocurrències de “la joieta del PP” no afectin el seu partit.

Aznar ha continuat amb el seu desastrós llegat ple de mentides sobre l’11-M, sobre el finançament del Partido Popular, sobre els soldats enviats a Iraq, i ara amb declaracions en què ironitzava sobre el fet que el president mexicà enviés una carta exigint que Espanya demanés perdó pel genocidi que va fer durant la Colonització espanyola.

El diputat basc Jon Iñarritu ha aprofitat precisament que aquestes últimes declaracions d’Aznar, les va fer després que el mitjà internacional Foreign Policy ubiqués Aznar en el rànquing dels cinc pitjors expresidents del món, ja que és un dels que ha ajudat menys en el benestar polític del seu país en acabar la seva etapa com a cap de l’executiu.

Iñarritu ha ironitzat magistralment recordant-li a Aznar, que amb declaracions de tan baixa volada i que demostren tan pocs valors humans, s’està assegurant un lloc en aquest rànquing negatiu. De fet, el diputat d’EH Bildu amb un to sarcàstic ha afirmat que “Aznar no vol que el treguin de la llista” i ha citat les seves lamentables afirmacions en l’acte del Partido Popular.