Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

Illa valora “positivament” la reunió Sánchez-Aragonès perquè s’han centrat en “objectius realistes”

El líder del PSC espera de la trobada amb Feijóo "una acceptació de la realitat" per part del PP

|

- Publicitat -

Salvador Illa fa una “valoració positiva” de la reunió entre els presidents Pedro Sánchez i Pere Aragonès al Palau de la Generalitat aquest dijous. En una entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el primer secretari del PSC “subratlla” les “dinàmiques de col·laboració” que hi va veure i que se centrés en “objectius realistes”. Malgrat tot, el cap de l’oposició lamenta que Aragonès “continua plantejant coses que no s’adiuen” a aquests termes. Pel que fa a la trobada d’aquest divendres entre Sánchez i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, el dirigent socialista desitja que no sigui una “pèrdua de temps” i espera que suposi “una acceptació de la realitat per part del PP”, en referència al resultat electoral del 23-J.

Segons Salvador Illa, “les coses només es resolen si col·laborem entre administracions, amb els ciutadans, amb les empreses; no si confrontem”. I afegeix en aquest sentit: “Quan es generen dinàmiques de col·laboració, apareix el MareNostrum 5”.

Publicitat

“Nosaltres sempre hem defensat dinàmiques de col·laboració, no de confrontació, i objectius realistes, no objectius allunyats”, defensa el primer secretari del PSC, que avisa: “Això de la lluna en un cove no va en política. En política el que va és ocupar-se de les coses de cada dia i intentar resoldre els problemes que s’amunteguen a Catalunya”.

El dirigent socialista sosté que ells estan “sempre en termes realistes”, malgrat que el president Aragonès “planteja coses que no s’adiuen”. És per això que insta el cap del Govern a “ocupar-se de la sequera, l’educació i les qüestions que afectes els catalans”. I rebla: “Aquestes són les taules, no de diàleg, de treball que necessitem a Catalunya”.

Et pot interessar  Aragonès: "El projecte de Salvador Illa és Espanya i el projecte de Carles Puigdemont és Puigdemont"

Reunió Sánchez-Feijóo

Pel que fa a la reunió entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo aquest divendres al Congrés dels Diputats, Salvador Illa ha desitjat que no sigui “una pèrdua de temps” i ha esperat, en primer lloc, “una acceptació de la realitat” per part dels populars: “Que una majoria del Congrés va atorgar la confiança a Pedro Sánchez per governar al país. És el resultat de la voluntat expressada lliurement pels ciutadans el 23-J, de forma especialment contundent a Catalunya”.

Per altra banda, el líder dels socialistes catalans ha exigit al PP “un respecte a les normes de funcionament de la nostra democràcia, a la Constitució” i ha apuntat cap a la renovació del Consell General del Poder Judicial”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut