Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

Aragonès i Sánchez tanquen cinc pactes, entre ells la taula de diàleg per a l’inici de 2024

Tots dos s'han compromès a ser presents a la propera reunió de la taula de diàleg, que se celebrarà durant el primer trimestre del 2024

|

- Publicitat -

Els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez han tancat 5 pactes durant la reunió que han mantingut aquest dijous al Palau de la Generalitat, entre ells la primera reunió de la taula de diàleg, que Sánchez va enterrar l’any passat, l’avenç del traspàs de Rodalies, o el traspàs de la gestió de l’Ingrés Mínim Vital (IMV).

El cap del Govern i el president espanyol han acordat reunir la taula de diàleg durant el primer trimestre de 2024, tot i que la trobada encara no té una data concreta. El que sí que ha quedat concretat és que tots dos presidents estaran presents a la pròxima reunió de la taula de diàleg, segons exposen al comunicat conjunt de la Generalitat i la Moncloa.

Publicitat

En segon lloc, han pactat aprovar una Llei orgànica de garantia del plurilingüisme pel dret de la ciutadania a dirigir-se a l’Administració General de l’Estat en català. També han acordat traspassar la gestió de l’Ingrés Mínim Vital, que s’aprovarà al Consell de Ministres del 27 de desembre. També es desenvoluparà a partir de gener l’acord i calendari per avançar en el traspàs de Rodalies, amb una reunió tècnica a principi del 2024. Finalment, els dos presidents han pactat impulsar i finançar el projecte per la instal·lació a Catalunya d’un centre tecnològic de producció de xips (Innofab).

La reunió entre els dos caps d’executiu ha durat 1 hora i 15 minuts. Els caps dels dos executius s’han reunit a la Sala de Diputats del Palau de la Generalitat. Un cop acabada, Sánchez oferirà una compareixença davant la premsa i, tot seguit, ho farà Aragonès.

Et pot interessar  Aragonès viatja aquest dimecres a Belfast per reunir-se amb la primera ministra d'Irlanda del Nord
Publicitat

Opinió

Minut a Minut