Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Illa fa l’heroi demanant un cara a cara entre Sánchez i Aragonès

|

- Publicitat -

El líder del PSC a Catalunya, Salvador Illa, s’ha mostrat favorable a un cara a cara entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, tal com ha demanat el cap de l’executiu català. “Trobaria fantàstic que passés”, ha dit en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’. I ha afegit que no necessàriament s’ha de produir demà quan Sánchez serà a Barcelona per participar a les jornades del Cercle d’Economia. D’altra banda, Illa ha qualificat d’error gravíssim “estroncar” el diàleg pel ‘Catalangate’ després que ahir Aragonès acuses el govern espanyol de “dinamitar” la via de la negociació amb la seva gestió davant l’espionatge.

Illa també ha criticat “el llenguatge i el fons” de les declaracions del vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, que ahir va advertir que si el govern espanyol no actua amb el ‘Catalangate’ la democràcia espanyola passarà a ser “putrefacte”. “No és la millor manera d’expressar-se ni de comportar-se. No fa per un vicepresident expressar-se en aquests termes”, ha dit per després defensar que la democràcia de l’estat té les “garanties” d’un estat de dret.

Publicitat

En canvi, Illa no ha volgut valorar les declaracions de la ministra Ione Belarra i ha dit que ell es fixa més amb la vicepresidenta Yolanda Díaz que, segons ha recordat, és la màxima responsable de Podem al govern espanyol. “Si ells tenen diferències en la seva coalició, no m’hi vull posar”, ha afegit.

El líder del PSC ha tornat a defensar la ministra de Defensa, Margarita Robles, i s’hi ha referit com una persona “amb credencials molt importants”. “Tinc tota la confiança en ella i estima personal”, ha dit.

Et pot interessar  Sánchez afirma que "Espanya està preparada per reconèixer l'Estat palestí"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut