Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Illa, enrabiat per no captar l’atenció d’Aragonès com Pedro Sánchez

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha criticat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per demanar diàleg amb el cap del Gobierno, Pedro Sánchez, però “no practicar-lo” a Catalunya. En un acte a la seu del partit sobre Europa, aquets dissabte, l’exministre ha donat suport a Aragonès per reclamar aquesta negociació amb l’Estat, però li ha exigit que també sobri al “diàleg entre catalans”. De la seva banda, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha reclamat més competències i capacitats per a la UE, més voluntat política amb consciència europea, i “menys unanimitats” en les preses de decisions.

Illa ha fet l’enèssima petició a Aragonès perquè atengui al diàleg també “entre catalans”. El primer secretari del PSC ha interpel·lat directament el president de la Generalitat per dir-li que li dona suport per reclamar diàleg amb el govern espanyol. Ara bé, Illa ha demanat a Aragonès que també apliqui el diàleg dins de Catalunya: “O pensa resoldre els problemes sense comptar amb el primer partit?”, ha preguntat amb retòrica, i en referència als socialistes.

Publicitat

“Em sobta que alguns posin en risc el diàleg en aquests moments. És que hi ha algun altre camí diferent al del diàleg en política democràtica?”, ha afegit Illa, amb Batet escoltant-lo des de la primera fila de l’auditori de la seu del PSC.

Illa ha aprofitat l’acte per destacar la figura de l’alt representant de la UE, Josep Borrell, en la gestió de la guerra entre Ucraïna i Rússia. El dirigent del PSC ha afirmat que l’exministre d’Exteriors és “el català i l’espanyol amb un paper més rellevant i clau” a Europa. “És un motiu d’orgull”, ha subratllat Illa. Al seu torn, l’eurodiputat Javi López també ha lloat Borrell per haver “posat en marxa una maquinària de sancions” contra Rússia.

Et pot interessar  La CUP denuncia que el Govern "ha llançat la legislatura per la borda de la mà del PSC més de dretes de la història"

També ho ha fet Batet, que ha afegit que l’exministre “lidera la unitat” contra Vladimir Putin. La presidenta del Congrés ha explicat que viatjarà properament a Letònia a visitar les tropes que hi ha de l’OTAN.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut