Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Illa dona el seu comiat a Cunillera: Fent escarafalls sobre l’estil “sense soroll ni sobreactuacions en moments difícils”

El primer secretari del PSC ha dit adeu a la fins ara delegada del Gobierno lloant la seva feina. A pesar de les presumptes irregularitats dels socialistes a l’Hospitalet, ha assegurat que la política municipal és “la millor escola per aprendre a fer política”

Agències 15/01/2022

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha lloat la feina de Teresa Cunillera al capdavant de la delegació del Gobierno a Catalunya, després que hagi anunciat aquest divendres que plega. El primer secretari del PSC ha dit que la seva tasca ha estat “molt ben feta, sense soroll ni sobreactuacions” i “en moments difícils”.

Cunillera va assumir el càrrec després del 2017, al juny del 2018. “És un exemple amb el qual jo em sento reconegut i emmirallat”, ha explicat Illa. D’altra banda, en un acte de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), ha celebrat que el partit i també l’organització juvenil s’han enfortit i han refermat les seves conviccions “després de moments de dificultat”. “Ens hem descarat una mica”, ha expressat.

Illa ha demanat als joves que defensin l’ideari socialista “sense complexos i amb coratge”. Amb la mirada posada a les eleccions municipals del 2023, el líder dels socialistes catalans ha afirmat que la política municipal és “la millor escola per aprendre a fer política” i ha assegurat que “forma part de l’ADN del PSC, en la manera d’entendre la política com a servei públic”.

També ha cridat a “governar on toca governar i fer alternativa, amb la mà estesa” allà on fan oposició. L’opinió pública ha posat en dubte les declaracions d’Illa, ja que la notícia de la presumpta corrupció en el Consell Esportiu de l’Hospitalet ha posat en crisi el PSC. També ho ha fet la notícia d’ingrés a presó de l’exalcalde socialista Manuel Bustos, qui ha estat condemnat per pressionar agents públics perquè traguessin multes de trànsit als seus familiars.

Illa ha tret pit d’estar fent oposició al Govern. Ha criticat que l’executiu “no funciona perquè té un nivell de fragilitat interna que impedeix afrontar amb garanties els problemes rellevants de Catalunya”. Amb tot, ha dit, els socialistes “construeixen alternativa” i han ajudat a renovar 112 càrrecs amb mandat caducat que depenen del Parlament, s’han ofert per a negociar els pressupostos i estan oberts a parlar de la llei electoral.