Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024
Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024

Illa, “en contra” de l’OPA del BBVA al Sabadell perquè suposaria “una excessiva concentració” financera

Exposa que d'aquesta fusió forçosa en sortiria el segon banc més gran de l'Estat espanyol, i que se l'hauria d'ajudar "si algun dia passa alguna cosa"

|

- Publicitat -

El candidat del PSC a les eleccions del 12-M, Salvador Illa, s’ha unit a les veus que es mostren en contra de l’oferta d’adquisició pública (OPA) del BBVA a tots els accionistes del Banc Sabadell coneguda aquest dijous. En una entrevista a TV3, el socialista s’ha mostrat contrari a l’OPA perquè suposaria una “excessiva concentració en el sector financer que no és bona pels clients”.

El líder del PSC també ha assegurat que una operació com aquesta pot malmetre la inclusió financera i social “que garanteixi una atenció presencial”, així com provocar pèrdua de llocs de treball i de poder de decisió a Catalunya. A banda de les conseqüències, el cap de l’oposició a Catalunya ha lamentat les “formes” de l’operació tot recordant que l’última OPA hostil va ser als anys 90 amb Banesto.

Publicitat

Illa ha recordat que abans d’anunciar-se la intenció d’absorbir el banc el govern espanyol ja plantejava si hi havia prou competència al sector bancari espanyol. De la fusió forçosa en sortiria el segon banc més gran d’Espanya, una entitat que, pel candidat socialista seria “massa gran per deixar-lo caure” quan tingués problemes. “Si hi ha bancs tan grans, si algun dia passa alguna cosa, hem d’anar tots a ajudar-los”, ha dit el també exministre de Sanitat.

Et pot interessar  La FECAC aprofita la Fira d'Abril una vegada més per fer-li campanya a l'espanyolisme més ranci i l'extrema dreta
Publicitat

Opinió

Minut a Minut