Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Igualtat reclama a l’Estat que escolti la petició d’asil polític de les persones arribades a El Prat

|

- Publicitat -

El Departament d’Igualtat i Feminismes ha recordat a l’Estat que la petició d’asil és un dret reconegut internacionalment i no es pot vulnerar. Ho ha dit amb relació a les 39 persones d’origen palestí, i amb passaport libanès, que esperen la resposta de l’executiu espanyol a la seva petició.

La secretària d’Igualtats, Mireia Mata, ha reivindicat que aquestes persones “han de poder ser escoltades” i avaluar el seu dret a tenir protecció internacional. Ha recordat a l’executiu espanyol que és qui té les competències en matèria d’acollida i refugi i, per tant, l'”obligació” d’incorporar de manera immediata aquestes persones al Programa Estatal de Protecció Internacional. Igualtat reclama vies segures per evitar aquestes situacions.

Publicitat

Una quarantena de persones d’origen palestí i amb passaport libanès van arribar a l’aeroport del Prat dilluns passat en un vol procedent del Caire que, després de fer escala a Barcelona, es dirigia a Bogotà i Quito. Una quarantena de passatgers es va negar a continuar el viatge, va baixar de l’avió i van procedir a sol·licitar asil polític.

El Departament ha explicat que, segons informa una de les entitats encarregades de donar resposta a les persones que es troben en un procés de sol·licitud de refugi, els 39 afectats han estat inclosos dins el Programa Estatal de Protecció Internacional. Aquest protocol consta de tres fases: una d’avaluació i derivació, que garanteix les necessitats bàsiques urgents durant un màxim de 30 dies; la fase d’acollida, que té per objectiu ajudar les persones refugiades a adquirir les habilitats per tenir una vida independent, i amb una dura de 6 mesos; i la de preparació d’autonomia, orientada a assolir les habilitats per a la seva independència, amb una durada màxima d’entre 12 i 18 mesos.

Et pot interessar  L'Ajuntament d'Amposta decreta tres dies de dol per l'assassinat d'una dona víctima de violència masclista
Publicitat

Opinió

Minut a Minut