Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024

Igualtat i Feminismes condemna el feminicidi de Torrelles de Foix

El nombre de dones assassinades aquest 2023 per violència masclista és de 13 i suma 126 des de 2012

|

- Publicitat -

El departament d’Igualtat i Feminismes ha condemnat el feminicidi que va tenir lloc el passat 12 de setembre de 2022 a Torrelles de Foix (Alt Penedès) i que es va confirmar dissabte fruit de la detenció de la parella de la víctima. La conselleria ha expressat el seu més sentit condol i escalf a la família i entorn de la dona assassinada. Ha indicat que amb aquest cas el nombre de dones assassinades enguany per violència masclista és de tretze. Des de l’any 2012, quan es van començar a recollir dades oficials, hi ha hagut 126 feminicidis a Catalunya. A més, el nombre de fills i filles que han quedat orfes per la violència masclista és de 7 aquest 2023 i de 91 en la darrera dècada.

Aquest dilluns al vespre a les 19:30 hores tindrà lloc el minut de silenci en rebuig per aquest feminicidi que ha convocat l’Ajuntament de Torrelles de Foix (Alt Penedès). La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge i la directora general per a l’Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé acompanyaran a l’alcalde Sergi Vallès i d’altres membres del consistori.

Publicitat

L’executiu català ha apel·lat a la responsabilitat col·lectiva i ha demanat el màxim respecte a la intimitat de la víctima i del seu entorn, per facilitar el seu procés de dol i no afegir més dolor evitant amb cap mena de revictimització.

En aquest sentit ha considerat que l’erradicació de les violències masclistes és una “qüestió de país” i ha fet una crida a “sumar esforços” des de tots els àmbits de la societat per acabar amb aquesta xacra.

L’executiu també ha animat les víctimes a trucar al telèfon 900 900 120 davant qualsevol indici o situació de violència masclista. Es tracta d’una línia “gratuïta, confidencial, que no deixa rastre i que opera les 24 hores cada dia de l’any en més de 120 idiomes”, ha apuntat.

Et pot interessar  Verge convoca el grup d'anàlisi de feminicidis i anuncia la creació d’un gabinet d'expertes en violència vicària

Així mateix, ha remarcat que les dones que estiguin patint algun tipus de violència masclista també poden adreçar-se a qualsevol dels serveis de la xarxa pública que s’ubiquen arreu del país. D’altra banda, ha recordat que en cas d’emergència davant d’una agressió, cal trucar al telèfon 112.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut