Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Iglesias remata Colau: “Resulta bastant patètic que algú pretengui exercir un poder que no té”

|

- Publicitat -

L’exlíder de Podem, Pablo Iglesias, no n’ha tingut prou amb l’article on ha destrossat Ada Colau arran de les declaracions amenaçants que l’exalcaldessa va dedicar a Podem i a les crítiques de la formació contra l’acord entre el PSOE i Sumar. Hores després de publicar l’article titulat ‘L’amenaça d’Ada Colau’ al diari Ara, Iglesias ha acabat de rematar l’exalcaldessa a ‘El món a RAC1’.

Iglesias ha assegurat que les declaracions de Colau on l’exalcaldessa avisa Podem que ha de donar suport a l’acord per a tenir un retorn en matèria econòmica fruit de la coalició “són una barbaritat”, i li exigeix que demani perdó a Podem de forma pública. “El que ha de fer és disculpar-se i no continuar amb amenaces i arrogància perquè aquesta lògica no ajuda a l’acord d’esquerres” ha etzibat Iglesias.

Publicitat

“Els drets econòmics són proporcionals al pes que té cadascú i això no ho pot dubtar ni Colau ni Díaz. És una barbaritat faltar a la veritat així” ha continuat Iglesias, criticant i recordant que els comuns no sempre van respectar la disciplina de vot dins d’Unides Podem, un fet que la formació va respectar sense amenaçar-los amb el fet que votessin en un sentit perquè si no els restaria ingressos.

Iglesias ha lamentat que des d’Unides Podem sempre han defensat la figura d’Ada Colau “com lleons”, un suport que quan Podem l’ha necessitat no ha trobat en l’exalcaldessa. De fet, l’exdirigent de Podem ha criticat que “és impossible escoltar una sola declaració d’Ada Colau criticant a ‘La Sexta’ o l’àudio de Ferreras dient que faria una sobre Podem sabent que era falsa. Crec que un mínim de lleialtat i de decència s’ha de mantenir”. “Això sí, criticar a Podem, quan [Ada Colau] ha depès de Podem per ser alcaldessa, és gratis” ha afegit.

Et pot interessar  Colau critica que el 'lawfare' contra l'esquerra ha estat "tolerat" pel PSOE i li demana "cuidar les aliades"

L’exdiputat també ha tingut paraules de crítiques per a l’estructura interna de Sumar, la coalició de la qual formen part els comuns i Podem. Així, ha assegurat que “Sumar mai no acceptarà unes primàries on participi Podem perquè estan convençuts que Podem arrasaria. A Podem se li poden criticar moltes coses, però sempre fèiem primàries per a tot. Sumar funciona a dit. I fan una cosa que a Podem mai no s’hauria pogut fer: vetar” ha reblat, en referència al veto a Irene Montero per la polèmica de la ‘llei trans’ o la del ‘només sí és sí’.

“Si Podem no forma part del govern entenc perfectament que els seus diputats diguin que no han de combregar. Per a Unides Podem era clau que tothom tingués representació perquè estiguessin compromesos amb el grup parlamentari”, ha recordat.

Amb tot, finalment Iglesias ha calmat els ànims assegurant que el vot a favor de Podem a la investidura de Pedro Sánchez “no està en qüestió”, igual que tampoc ho està “en el d’Esquerra, Bildu o el PNB. Els únics que serien capaços són els de Junts i cada cop menys”, ha afirmat.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut