Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Iceta posa data a una reunió per abordar els JJOO, però ni rastre de la taula de diàleg

|

- Publicitat -

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha confirmat que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha convocat una reunió el 25 d’abril amb el Gobierno, el català i l’aragonès per abordar la candidatura per als Jocs Olímpics d’hivern. Iceta ha demanat “una candidatura solvent des del punt de vista tècnic, consensuada des del punt de vista institucional i mantenint el lideratge del COE, que és qui ha de presentar la candidatura”. Ha reclamat que no sigui un “escenari per la confrontació política o territorial” i ha dit que no s’imagina arribar a la presentació d’una candidatura que no compti amb el suport de totes les institucions. “Volem presentar candidatura per a guanyar”, ha dit, en una atenció als mitjans abans de visitar el Teatre Lliure.

Iceta ha dit que la candidatura olímpica ha de ser “una gran oportunitat per l’esport i per les comarques on se celebraran aquests Jocs”. I ha cridat a “evitar qualsevol declaració que pugui enterbolir” la feina del COE, que fa “amb molta eficàcia i professionalitat”.

Publicitat

Sobre la taula de diàleg, el ministre de Cultura ha confiat que “aviat es pugui produir”, però ha dit que el que importa és el contingut. A més, ha expressat, “situar dates al calendari no és garantia que es compleixi”.

Preguntat pel cas de les mascaretes venudes a l’Ajuntament de Madrid en plena pandèmia, Iceta ha demanat “el màxim esforç de transparència” al consistori i també a la Comunitat de Madrid. I ha desitjat que malgrat que intentar acabar amb la corrupció “va acabar amb l’anterior president popular”, això no impedeixi que el nou líder de la formació, Alberto Núñez Feijóo, ho esclareixi.

Et pot interessar  ERC i PSOE decideixen aparcar la taula de negociació de governs fins després del 12-M i el 9-J
Publicitat

Opinió

Minut a Minut