Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Iceta aprofita la situació de les residències a Catalunya per carregar contra el Govern

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha lamentat la “manca de lideratge”, la “mala gestió” i la “improvisació” del Govern amb les residències de gent gran durant la crisi pel coronavirus. En un article que publica aquest dimecres ‘La Vanguardia’ amb el títol ‘No tenim més temps per perdre’, Iceta ha reclamat que es posin tots els recursos necessaris i que es busquin amb eficàcia. “Cal posar els més grans també en les prioritats de país”, ha afegit el líder dels socialistes catalans. A més, ha criticat que el Govern “ha arribat tard i malament” i que els ajuntaments no han tingut el suport suficient per dur a terme tasques essencials, com la desinfecció dels centres.

“La manca de lideratge, d’atenció i de coordinació per part de l’administració catalana ha estat una constant. La situació és greu i no s’ha estat a l’altura, com ho ha reconegut el mateix president de la Generalitat. Mala gestió i improvisació a l’hora de fer recomanacions a familiars”, ha assegurat Iceta.

Publicitat

El primer secretari del PSC ha assenyalat que hi ha hagut “manca de transparència” en les dades que s’han aportat. I en aquest context, ha demanat “mesures urgents, com la medicalització de les residències, així com assegurar una via de trasllat eficaç de les persones greus infectades de coronavirus cap al sistema sanitari”. Segons Iceta, la darrera decisió del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de deixar que les famílies se’ls enduguin a casa sense saber si estan contagiats a través del corresponent test i sense assegurar que l’aïllament a casa es pugui fer amb totes les garanties és d’una “gran irresponsabilitat”.

Et pot interessar  El Govern permetrà omplir piscines públiques i privades si s'obren a la ciutadania

“Malauradament, ni el sistema públic de salut ni la protecció dels més febles han estat una prioritat per al Govern durant la darrera dècada, i això ha provocat uns clars dèficits en l’atenció de les persones amb més necessitats. Les persones que viuen en aquests centres han de rebre uns serveis d’atenció adequats al seu grau de dependència també en aquesta situació de crisi. Que siguin grans no vol dir que no tinguin els mateixos drets”, ha defensat.

I és que, segons Iceta, les dades a les residències són “esfereïdores” i obliguen a actuar amb “celeritat i eficàcia”. Per això, ha reclamat que es garanteixi el material de protecció als professionals dels serveis que atenen aquest col·lectiu i que es creï una borsa de treball específica per als serveis residencials perquè, segons diu, l’actual oferta publicada al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) és “insuficient”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut