Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Ibon Pérez desbarata la piulada populista de Casado sobre les víctimes de l’atemptat a Kabul

El periodista ha retret al dirigent del PP que hagi usat les víctimes de l’atemptat per justificar les decisions que el seu partit ha pres en el conflicte afganès i li recorda l’accident aeri que va causar la mort de 62 soldats espanyols

Redacció
Redacció 27/08/2021

El periodista Ibon Pérez ha criticat una piulada de Pablo Casado que ha intentat pescar en aigua tèrbola. En concret, el líder del Partido Popular ha expressat la seva consternació pel doble atemptat suïcida de l’aeroport de Kabul i ha explicat que “102 soldats van donar la seva vida per la llibertat del poble afgà”. D’aquesta manera, ha provat d’aprofitar l’atemptat per justificar l’actuació del seu partit.

Casado, no s’ha limitat a fer aquest comentari, sinó que a més a més ha mencionat que “es troba a faltar la condemna contra l’integrisme islàmic d’aquells que criticaven l’operació militar fa vint anys”. D’aquesta manera, ha tret pit del fet que Espanya va entrar en el conflicte al país d’Orient Mitjà, a conseqüència de l’atac de les Torres Bessones de l’Onze de Setembre als EUA, i perquè el Gobierno d’Aznar, per tant del PP, va donar suport als nord-americans.

El periodista quan ha vist aquesta piulada no se n’ha pogut estar de donar la seva opinió sobre el comentari del líder blau. Pérez ha respost contundentment a Casado dient-li que l’atemptat de l’aeroport de Kabul no havia estat fet pels talibans, sinó que l’havia reivindicat Estat Islàmic. Per tant, ha destacat que els soldats espanyols s’havien oposat als talibans i ha criticat que Casado intentés dur l’aigua al seu molí. Pérez ha aprofitat per recordar-li al cap de l’oposició de l’executiu espanyol l’accident d’avió que va succeir amb un Yak-42.

D’aquesta manera ha destapat que 62 dels 102 dels soldats que havia comptabilitzat Casado eren membres de l’exèrcit que van morir per un accident aeri a causa d’un avió defectuós que el Gobierno d’Aznar va noliejar. Així, s’ha oposat al comentari de Casado que ha rebut respostes de tota mena i ha condemnat que usés les víctimes de l’atemptat per justificar l’actuació d’Espanya a Afghanistan