Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Hywel Williams dona suport a l’independentisme

|

- Publicitat -

El diputat del partit independentista gal·lès a Westminster, Hywel Williams, ha comunicat que dona suport a l’independentisme català, ja que considera que “Catalunya té dret a ser un país independent”, però malgrat això considera que la situació “està lluny de resoldre’s” com informa El Nacional en una entrevista.

Williams ha valorat quin és l’avenç del moviment independentista gal·lès i afirma que el Brexit li va donar un fort impuls. Ja ha explicat que “la manera [d’avançar cap a la independència] no serà la clàssica del segle XIX” amb exèrcits i batalles a la frontera, però que considera que la independència de Gal·lès és necessària per “poder establir les nostres prioritats”.

Publicitat

També ha comentat que l’executiu de Boris Johnson “s’ha tornat més unionista” i explica que les dinàmiques estan canviant arran del triomf del partit nacionalista escocès. Per tant, que s’avança cap a un canvi d’eix que passarà de ser el d'”esquerra-dreta” a “unionista nacionalista”.

El diputat gal·lès s’ha centrat en el fet que “la cultura política és diferent de la d’Espanya i no crec que la gent com jo, de Gal·les o Escòcia, correm cap perill d’acabar empresonats”. A més de mostrar-se convençut que l’executiu de Regne Unit, en cas que hi hagués “una petició clara de referèndum, no podria negar-s’hi”.

Finalment, Williams ha lamentat que en el judici farsa dels polítics independentistes “l’Estat va processar els polítics catalans en nom dels seus opositors polítics”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut