Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Hereu aposta per implementar “mesures positives” i així facilitar el retorn de les empreses que el 2017 van marxar de Catalunya

"És un tema sobre el qual estem iniciant els treballs, encara no hi ha una tesi definitiva", defensa l'exalcalde

|

- Publicitat -

El ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, és partidari d’incentivar el retorn de les empreses que el 2017 van traslladar la seu social fora de Catalunya amb “mesures en positiu”, i no pas amb “coerció”, segons ha expressat aquest matí al senat espanyol. Així s’ha expressat l’exalcalde de Barcelona aquest matí al senat espanyol, complint així amb l’exigència que Junts va fer-li fa poques setmanes.

“Aquest és un tema sobre el qual estem iniciant els treballs, encara no hi ha una tesi definitiva, estem començant la legislatura i tenim moltes coses a parlar”, ha expressat Hereu. El ministre ha apuntat que cal un “diàleg sincer” per tal d’incentivar el retorn de les empreses, però que aquest diàleg sincer no implica “acceptar qualsevol tesi”.

Publicitat

Junts va tornar a reclamar ahir revertir el decret que va facilitar deslocalitzar les seus de firmes catalanes durant el procés el 2017. El portaveu del partit, Josep Rius, va defensar també sancionar les companyies que no vulguin tornar i incentivar amb mesures fiscals les que ja estiguin a Catalunya, una mesura que tampoc no convenç el Govern català, que troba que s’estarien “penalitzant les empreses que es van mantenir” al territori. La proposta de Junts també va rebre crítiques per part d’organitzacions empresarials com Foment del Treball, que va defensar que les empreses que van marxar, com el Banc Sabadell, Colonial o CaixaBank, tornin “quan ho considerin necessari” i hi hagi “normalitat institucional” i “un clima econòmic favorable”.

Et pot interessar  Gavín (Junts) demana el traspàs del servei ferroviari de l'Avant i Puente l'acusa de fer "demagògia"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut