Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El Govern defensa la idoneïtat per a Catalunya dels decrets de Sánchez i nega que hi hagi “invasió competencial” de la Moncloa

Plaja troba “un disbarat” que Junts consideri “espanyols” els pressupostos que prepara el Govern

|

- Publicitat -

El Govern defensa que els tres decrets socials que el govern espanyol portarà a votació el pròxim dimecres són “necessaris”, i per això ERC hi donarà suport, portant la contrària una vegada més a Junts. Durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha destacat que els textos que es votaran demà al Congrés inclouen el traspàs de l’Ingrés Mínim Vital (IMV), pactat entre els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez abans de Nadal.

Pel que fa al decret que suposadament entorpeix l’aplicació de la llei d’amnistia, a la vegada que fa perillar l’autogovern, Plaja ha explicat que els serveis jurídics de la Generalitat han revisat els decrets i han conclòs que no hi ha “invasió competencial” de la Moncloa; també sosté que els decrets no entorpeixen ni endarrereixen l’aplicació de l’amnistia, la qual els jutges ja s’encarreguen d’endarrerir ells mateixos. Amb tot, la portaveu també ha celebrat que l’amnistia serà “una realitat” el 2024, malgrat que a la dreta “li cogui”, un cop el Congrés en tombi les esmenes a la totalitat.

Publicitat

Plaja veu “un disbarat” que Junts consideri “espanyols” els pressupostos que prepara el Govern

D’altra banda, Plaja ha replicat el vicepresident de Junts, Josep Rius, que va atribuir un possible caràcter “espanyolitzat” als pressupostos de la Generalitat si es tenia la temptació de vincular-ne la seva aprovació a la dels comptes de l’Estat espanyol. Plaja, de fet, ha considerat “un disbarat” dir que els comptes que prepara el Govern “són uns pressupostos espanyols”. “Als que estan preocupats, els diré que són uns pressupostos en clau catalana, 100% catalans i pensats en exclusiva per als ciutadans de Catalunya”. Amb tot, ha convidat els grups a participar de la negociació i les esmenes als comptes per a “minimitzar” els seus dubtes.

Et pot interessar  ERC proposa formalment un cara a cara presencial entre Aragonès i Puigdemont "on sigui"

No veu “oportú” incentivar les empreses que van marxar el 2017 perquè s’estaria “penalitzant les que es van quedar”

La proposta de Junts d’incentivar amb mesures fiscals les empreses que van canviar la seva seu social durant el procés independentista per tal de facilitar-ne el retorn tampoc no ha convençut el Govern. La portaveu, Patrícia Plaja, ha argumentat que en aquest cas s’estarien “penalitzant les empreses que es van mantenir” al territori. D’altra banda, la portaveu ha destacat que Catalunya ha batut rècords d’inversió estrangera, constatant així que la “lògica” indica que la seu ha d’estar allà on les empreses tinguin els seus equips directius.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut