Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Guilleries Mossos carrega contra la reforma de la sedició i insta ERC a votar-hi en contra: “L’única que ho ha celebrat com una victòria”

|

- Publicitat -

El sector independentista dels Mossos d’Esquadra, Guilleries Mossos, emet un comunicat on valora la recent reforma del delicte de la sedició, mostrant-se molt crítics amb la modificació del Codi Penal espanyol que ERC ha aconseguit mitjançant un acord amb el PSOE. En l’escrit, insten els republicans a votar en contra de la reforma, tot assenyalant que són l’únic partit que l’ha celebrat “com una victòria”

Guilleries assegura que, després d’analitzar a fons la modificació proposada, “no pot fer altra cosa que mostrar-hi un enèrgic i contundent rebuig“. Amb una gran contundència, acusen ERC d’haver blanquejat i legitimitat la reforma de desordres públics agreujats, la qual “empitjora notablement la regulació existent fins ara”. “Els fets del setembre i l’octubre de 2017, a dreta llei, no van ser constitutius de cap delicte i així es va defensar des de tots els col·lectius que es diuen independentistes” apunten en el comunicat, afegint que ara ERC “admet que puguin ser considerats delictes si s’aprova la reforma proposada i fa possible que moltes altres manifestacions de protesta totalment lícites siguin criminalitzades i castigades amb penes efectives de presó i inhabilitades”.

Publicitat

El col·lectiu està convençut que el “filofeixisme judicial espanyol” continuarà interpretant aquestes normes i els conceptes jurídics “indeterminats” de la manera que resulti més favorable a l’Estat espanyol. Així, repassen conceptes inventats per la justícia espanyola, com ara la “violència ambiental” que va servir per condemnar, amb l’acusació de la Generalitat, els fets de la manifestació “aturem el parlament” del 2011, i que va servir de pòsit teòric per a condemnar per sedició els fets del setembre i octubre de 2017 considerant violència “las miradas de odio” o “la intimidación de la masa”.

“El diàleg i la col·laboració amb l’Estat en els termes actuals, com la reforma del codi penal espanyol, no ens apropa el més mínim a la independència” sentencia Guilleries. “Un cop assolim la independència, el contingut del codi penal ens serà absolutament aliè (de país estranger) i per tant inaplicable”. Amb tot, recorden que l’únic objectiu a perseguir, “especialment la classe política”, és el de “treballar per avançar en el procés per a la culminació de la separació de Catalunya de l’estat corrupte i neofeixista espanyol“.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut