Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Guilleries Mossos atribueix la responsabilitat del ‘Catalangate’ al CNI: “La informació obtinguda només interessa a l’Estat espanyol”

|

- Publicitat -

Davant l’escàndol ‘Catalangate’ Guilleries Mossos s’ha posicionat. Es tracta d’un espionatge massiu i indiscriminat polític, activistes i periodistes independentistes a través del control remot dels seus telèfons mòbils. Han qualificat el ‘Catalangate’ d’una “gran operació criminal de vigilància i control de la ciutadania a la història recent d’Europa”

Guilleries Mossos titllen l’operació d’una “aberrant i il·legal intromissió en els drets fonamentals dels afectats l’ha dut a terme els serveis d’intel·ligència espanyols (CNI)”.
A més, fan públic a través d’un comunicat que assenyalen al CNI, perquè el programari que s’ha utilitzat només es ven a organismes estatals, perquè el ministeri de Defensa (del que depèn el CNI) ha reconegut que l’ha utilitzat i perquè la informació obtinguda només interessa a l’Estat espanyol.

Publicitat

A més, reiteren que “aquesta nova operació criminal estatal havia d’estar tant el govern de dretes de Rajoy com el govern més progressista de la història de Sánchez, perquè aquest darrer episodi de ciberespionatge es va fer en part durant el govern de PSOE-PSC-PODEMOS i la renovació de les llicències d’ús del programari es va haver de fer durant el seu mandat”.

En aquesta línia, denuncien que “malgrat la notorietat de les evidències”, el Gobierno ha negat en tot moment l’espionatge.

Tot i això, també carreguen contra la resposta de la classe política catalana davant del Catalangate: escarafalls dialèctics, fotografies de falsa unitat i proclames buides i merament retòriques.

Lamenten que Junqueras afirmi a l’Europarlament, “fent un ridícul espantós i causant vergonya aliena”, que no regalaran el diàleg a Pedro Sánchez, quan ja l’han obsequiat amb la investidura, el pressupost i l’estabilitat.

Amb tot, posen damunt la taula la seva conclusió: “Espanya és un estat autoritari, corrupte i decadent pronostiquem, sense por a equivocar-nos, que la investigació dels fets que es pugui iniciar clourà amb la invocació de la llei franquista vigent de secrets oficials i no hi haurà cap responsabilitat penal ni política”.

Davant de l’escandalós panorama, malauradament Guilleries creuen que es restabliran les relacions entre la Generalitat i Espanya, reprenent el ‘diàleg”: Tornaran les encaixades de mans i les fotos amb els representants de l’Estat repressor i opressor, continuarà el Gobierno ‘progressista’ amb el suport d’ER espanyola i la Diputació de Barcelona continuarà sent dirigida pel PSOE i Junts”.

Finalment, i sense filtres llancen un missatge punyent cap a tots els representants: “Senyors polítics: vostès personalment tenen tot el dret a ser indignes, però no creiem que tinguin cap dret a degradar la dignitat del poble que representen”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut