Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Guilleries assenyala la Guàrdia Civil per sol·licitar al TSJC que executi la sentència del 25%

|

- Publicitat -

L’associació Justícia para la Guàrdia Civil (JUCIL) ha sol·licitat al TSJC que executi la seva infame sentència del 25%, que imposa l’ús del castellà a l’escola catalana. Aquest és resultat d’un recurs presentat pel Gobierno del PP (i del que no va desistir com hagués pogut i ha hagut de fer el govern ‘progressista’ de PSOE i PODEMOS). Cal recordar que el col·lectiu JUCIL que agrupa els seguidors del partit feixista VOX al cos de la Guàrdia Civil.

Si el TSJC aplica la llei hauria d’inadmetre la petició per manifesta vulneració de l’article 104 LJCA; segons ha deixat palès en un comunicat de Guilleries Mossos. A més, s’afegeix: “No són la part recurrent ni ostenten la més mínima legitimació, però ja sabem que a Espanya la ‘raó d’Estat’ i la ‘sagrada Unitat’ estan per sobre de l’ordenament jurídic”.

Publicitat

A més a més, el col·lectiu explica que el percentatge del 25% no està contemplat en cap norma jurídica ni està avalat per cap informe pericial pedagògic i, que, per tant, s’estan saltant la llei. El TJSC, té sobre la taula la petició d’execució, presentada, en nom de l’associació de guàrdies civils esmentada, per dues organitzacions tant minoritàries com representatives de l’ultranacionalisme retrògrad espanyol: ‘Convivencia Cívica Catalana’ (embrió del partit C’s) i ‘Hablamos Español’.

D’altra banda, Guilleries acusa directament al Govern de Catalunya per haver donat suport en aquest acord i modificació de la Llei de Política Lingüística; juntament amb PSOE-PSC i EN COMÚ PODEM, mitjançant una proposta de modificació de la Llei de Política Lingüística, fet que ha portat polèmica i ha merescut el rebuig de les principals organitzacions socials del nostre país, la comunitat educativa i els experts en la matèria.

El Consell d’Europa i la corrupció

En el comunicat, també apunta que el Consell d’Europa ha tornat a alertar que Espanya no ha complert cap recomanació que van enviar, d’un total de 19 recomanacions que va fer per lluitar contra la corrupció. Específicament, el Consell d’Europa ha lamentat que no existeixi una estratègia de prevenció de la corrupció als dos cossos policials espanyols, el militar i el civil, ni s’hagin implementat les mesures a favor de la integritat que van recomanar. Finalment, en el comunicat apunta directament als dirigents polítics independentistes: “Esteu practicant una indigna, patètica i inútil política de gestió sucursalista, dialogant, pactant i donant suport a un Estat i un Gobierno corruptes, antidemocràtics i repressors”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut