Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Greu espifiada de Borrell: La seva indiscreció hauria impedit una transferència de caces a Ucraïna

|

- Publicitat -

La manca discreció li ha passat una mala jugada a Josep Borrell. Segons explica El Mundo, els Estats Units i els aliats europeus acusen l’Alt Representant de la UE per Afers Exteriors d’haver impedit una transferència de 28 caces de Polònia a Ucraïna per una indiscreció que hauria revelat l’operació secreta.

Així ho afirma el diari de Washington Politico en un reportatge en què no només l’assenyalen com a causant del fracàs d’aquesta operació, sinó que també el culpen d’avançar una decisió que no havia estat consensuada pels aliats de l’OTAN i que no comptava amb el consens del Govern estatunidenc.

Publicitat

“La transferència [dels avions] hauria estat possible d’haver-se mantingut l’acord entre bastidors, però això va ser impossible després que Josep Borrell, el responsable d’Afers exteriors i de Seguretat de la UE, declarés de manera inequívoca a la premsa el 27 de febrer que el bloc anava a subministrar caces bombarders a Ucraïna”, exposa Politico.

L’article també parla de la reacció: “L’anunci va ser un xoc per a molts, inclosos els aliats en les capitals europees de l’Est, que volien que la transferència es fes de manera discreta”. Les fonts d’aquesta afirmació són “alts càrrecs estatunidencs i europeus”, encara que el diari no dona noms.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut