Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

El govern espanyol rebutja Junts i la seva proposta de citar jutges a les Comissions d’investigació

El segon govern més progressista de la història està d'acord amb què els màxims partícips de l'Operació Catalunya no donin explicacions per l'espionatge ni la guerra judicial

|

- Publicitat -

El govern espanyol del PSOE i Sumar ha rebutjat la demanda de Junts perquè els jutges espanyols compareguin davant les comissions d’investigació sobre la guerra judicial o ‘lawfare’. Així ho ha deixat caure el ministre de la Presidència i Justícia, Félix Bolaños, i ha pogut confirmar posteriorment ‘elDiario’.

Segons han indicat fonts de l’executiu al mitjà, el PSOE votarà en contra de la proposta de Junts de citar els jutges “més actius en la guerra bruta contra l’independentisme”. Bolaños, de fet, ja ho ha deixat entreveure aquest migdia, quan ha afirmat que “els jutges i magistrats no tenen l’obligació d’assistir” a les comissions d’investigació sobre l’ús de Pegasus, la guerra judicial i l’Operació Catalunya, entramats dels quals la judicatura espanyola va participar activament. Tanmateix, Bolaños ha insistit que els jutges poden deslliurar-se de les citacions a aquestes comissions, apuntant que “del marc legal i constitucional que regula les comissions d’investigació es desprèn que les comissions no poden ni revisar resolucions judicials ni vincular els tribunals”.

Et pot interessar  Rovira empatitza amb el "dolor" de Sánchez però li retreu que ella va haver de marxar a l'exili
Publicitat

Opinió

Minut a Minut